Çözüldü RTX 3070 Ti sistem çok kasıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berkyc

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi sosyaller.
RTX 3070 Ti ekran kartı AMD Ryzen 5 5600 işlemci 32 GB RAM 700W Rampage güç kaynağı olan bir bilgisayara sahibim. Bilgisayarı bir arkadaşım benim için geçen yıl 0 topladı ve bilgisayar elime geçtiğinden beri neredeyse her gün açıldığında takılıyor ekran kartım anlık olarak %100 kullanıma geçiyor sonra %7 %5'lere düşüyor.
Masaüstünde fare imlecini bile çok zor oynatıyorum. Bilgisayarımda sanki rastgele açılan bir kasma modu varmış gibi yeniden başlattığımda düzeliyor bir sonraki açışımda tekrar aynı şekilde kasmaya devam ediyor daha sonra yeniden başlatsam da düzelmediği oluyor. Bu "kasma modu" diye tabir ettiğim olay meydana geldiğinde her oyunda 5-10 FPS alıyorum özellikle Fortnite, Apex Legends ve Valorant oynuyorum Fortnite oynarken FPS'im 240 sabitken bir anda 50 60'lara düşüyor masaüstünde kasma donma pikselleşme oluyor. Denediğim çözüm yollarını sayacak olursam; dün termal macun yeniledim, daha önce format attım çok az bir ilerleme kaydettim fakat masaüstü hala aynı şekilde kasıyor ve takılıyordu, sistemin bütün parçalarını söktüm kontrol ettim temizledim geri yerleştirdim. DDU yükledim driverları temizleyip tekrar baştan kurdum Windows 11'e geçtim hiç açmadı, kasmalar çok arttı. Geri Windows 10 yaptım. Hala nadiren yeniden başlattığımda düzeliyor bir sonraki gün kasmalara devam ediyor. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bilmiyorum nasıl kontrol edeceğim?

Anakartınızın sitesinden en son sürüm BIOS'u indirip, kurulum/güncelleme yapabilirsiniz. Chipset driverlarını da yine aynı şekilde anakartınızın sitesinde bulabilirsiniz. Bunları yaptıktan sonra sorun devam ederse, daha detaylı kontroller önerilir.

Edit: BIOS Update nasıl yapılıyor bilmiyorsanız, YouTube'dan video izlemenizi tavsiye ederim.
En basit hali ile mesela RAM'lerinizin çalışması ile ilgili sorununuz vardır, ve yeni bir BIOS sürümü ile bu çözülmüştür. Sizin de sorununuz RAM'lerden kaynaklı olabilir. Bozuk demiyorum, uyumsuzluk sorunu olabilir. Bunlar BIOS Update ile çözülüyor. Aynı zamanda chipset Update'lerini de aksatmamanız gerekiyor. Ayrıca, anakartınızın resmi sitesine girdiğinizde BIOS Update'leri ile hangi sorunların üzerine gidildiğini, ve nelerin çözüldüğünü zaten görebilirsiniz.

Son durum nedir acaba?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı