RTX 3070 Ti sistem nasıldır?

Yer
antalya
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
ASUS bileşenlerinden topladığım kasa.
1-ASUS TUF X570 Plus Wi-Fi anakart.
2-ASUS TUF lc 240mm sıvı soğutma.
3-ASUS TUF GT501 kasa (kasayı aldım)
4-ASUS TUF RTX 3070 Ti ekran kartı.
5-ASUS ROG STRIX 750W Gold güç kaynağı.
6-AMD Ryzen 5 5600X am4.
7-Samsung 500GB 980 NVMe M.2 SSD (500GB az biliyorum ama bütçeyi artırmasın diye ileride yükselteceğim)
8-16 GB RAM hangi marka veya kaç MHz belirlemedim ama çok da önemli değil.

Not: Sistemin herhangi bir sıkıntısı var mıdır? (uyumluluk sorunu vb.)
Not 2: Sistem önermeyin ASUS gibi kendini kanıtlamış markadan ürün almayı tercih ederim. Sadece tavsiyelerinizi istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sistem uyumluluk konusunda sıkıntı yaratmaz anladığım kadarı ile bütçe sıkıntınız yok çünkü parçaların daha f/p alternatifleri var. Ama güzel sistem herşeyin asus olması daha çok uyumlu çalışır.

Kullandığın anakart bende var. 2 tane M.2 yuvası buz gibi bir anakart. Gayet kaliteli bir anakart alıyorsun. RAM MHz hızı en az 3200 olsun. Sen 3600 MHz RAM satın al tabii daha yüksek alabilirsin 4400 MHz. PSU yeterli. Kasa içinse ASUS kasalarını pek incelemedim. Onun dışında her şey güzel. RAM markası olarak. Corsair aldım. Çoğu kişi G.Skill veya Crucial Ballistix önerir.

Sistemin herhangi bir sıkıntısı var mıdır? (uyumluluk sorunu vb.)
Her şey uyumlu problem yok.
5-ASUS ROG STRIX 750W Gold güç kaynağı.
Güç kaynağı abartılı pahalı. Bunun nedeni markadan dolayı. Corsair RM850x öneririm gayet iyi ve yeterli bir PSU hem daha ucuza gelecktir.
7-Samsung 500GB 980 NVMe M.2 SSD (500GB az biliyorum ama bütçeyi artırmasın diye ileride yükselteceğim)
Bugün yarından ucuzdur mantığı ile 1TB almanı öneriyorum bugün en baba oyunlar 150-200 GB ile piyasaya çıkıyor.
ASUS TUF X570 Plus Wi-Fi anakart.
B550 Anakart da tercih edebilirsin R5 5600X'i kolayca taşıyabilecek güzel anakartlar mevcut. Bütçeyi hafifletmesi açısından diyorum.
8-16 GB RAM hangi marka veya kaç MHz belirlemedim ama çok da önemli değil.
Ryzen işlemcilerde MHZ çok önemli. En yüksek verimi 3800MHZ CL16'da veriyorlar. Bu durumda minimum 3600 MHZ CL15 bir RAM tercih etmeni öneririm. Çiplerinin Samsung olmasına dikkat et, daha verimli ve kaliteliler.
Not 2: Sistem önermeyin ASUS gibi kendini kanıtlamış markadan ürün almayı tercih ederim. Sadece tavsiyelerinizi istiyorum.
ASUS donanım kalitesi açısından evet kendini kanıtlamış bir marka fakat yazılımları berbat. Armoury Crate yazılımı sürekli hata veriyor. RGB ışık, fan ayarı, donanım ayarı gibi ayarlar yapmak istediğinde uygulama hatasıyla karşılaşman çok olası.

RAM'lere gelince anakartın desteklediği maksimum frekanstaki RAM'lerden al.
4000MHz'den sonrası FCLK ve Infinity Fabric frekanslarını aşırı zorladığından stabilite sorunları yaşıyor. Böyle bir öneriden dolayı 4133 MHZ RAM tercih eden bir arkadaşım 2 RAM'i aynı anda taktığında sistem kendini boot etmiyor.

Her şey uyumlu problem yok.

Güç kaynağı abartılı pahalı. Bunun nedeni markadan dolayı. Corsair RM850X öneririm gayet iyi ve yeterli bir PSU hem daha ucuza gelecktir.

Bugün yarından ucuzdur mantığı ile 1TB almanı öneriyorum bugün en baba oyunlar 150-200 GB ile piyasaya çıkıyor.

B550 anakart da tercih edebilirsin R5 5600X'i kolayca taşıyabilecek güzel anakartlar mevcut. Bütçeyi hafifletmesi açısından diyorum.

Ryzen işlemcilerde MHz çok önemli. En yüksek verimi 3800MHz CL16'da veriyorlar. Bu durumda minimum 3600 MHz CL15 bir RAM tercih etmeni öneririm. Çiplerinin Samsung olmasına dikkat et, daha verimli ve kaliteliler.

ASUS donanım kalitesi açısından evet kendini kanıtlamış bir marka fakat yazılımları berbat. Armoury Crate yazılımı sürekli hata veriyor. RGB ışık, fan ayarı, donanım ayarı gibi ayarlar yapmak istediğinde uygulama hatasıyla karşılaşman çok olası.

4000MHz'den sonrası fclk ve Infinity fabric frekanslarını aşırı zorladığından stabilite sorunları yaşıyor. Böyle bir öneriden dolayı 4133 MHz RAM tercih eden bir arkadaşım 2 RAM'i aynı anda taktığında sistem kendini boot etmiyor.

Vallahi dostum bende öyle bir sıkıntı yok 4400MHz de çalışıyor gram takılma boot olmama gibi sorunlar yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı