Çözüldü RTX 3070 Ti sistemde "Out of Memory" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Musa B.

Kilopat
Katılım
1 Ekim 2017
Mesajlar
1.633
Makaleler
4
Çözümler
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
DDR5 4800MHz 32x1 ve 16x1
SSD veya HDD modeli
1TB Samsung Evo 970 Evo ve Micron 2450
Ekran kartı
3070Ti
İşlemci
AMD Ryzen 7 6800H with Radeon Graphics
Merhaba, son birkaç aydır çok saçma zamanlarda out of Memory hatası almaya başladım. Bazen oyun oynarken, bazen kodlama yaparken bazen de video düzenlerken (Premiere Pro) out of Memory hatası veriyor bilgisayarım, iki ekranım (biri laptop ekranının kendisi diğeri ise monitör) da önce simsiyah oluyor sonrasında hatayı ekranda gösterip ardından bilgisayar bazen kendine geliyor bazen de işletim sistemim sapıtıyor ve yeniden başlatmam gerekiyor.
Bu olaylar meydana geldiğinde CPU, RAM ve gpu´yu Görev Yöneticisi üzerinden kontrol ettiğimde herhangi bir aşırı kullanım gözükmüyor zira toplam belleğin %55´i kullanılıyor oluyor en fazla ve GPU/CPU ise %100 kullanımda olmuyor hata alındığı sırada.
Video düzenleme işlemlerim ağır işlemler olmuyor en fazla 30 saniyelik videolara yazı ekleme gibi basit şeyler yapıyorum dolayısıyla bilgisayarım ağır yük altında olmuyor. Kodlamada ise Unity ve Visual Studio eş zamanlı olarak çalıştığından uzun kodlarda yük binebiliyor lakin onda da hiçbir zaman 30 GB RAM tüketimi dahi görmedim.

Bilgisayar donanımı ve yazılımsal bilgilerim:
Ekran kartı: RTX 3070 Ti,
RAM: DDR5 4800MHz 32x1 ve 16x1 RAM (ilk kullanılan slotta önceden 16 vardı ama hatayı almaya başladığımdan beri 32´yi ilk RAM slotuna taktım),
Depolama: Sistemde SSD var ve Windows için yeterli miktarın üstünde alan var,
Sürücü durumu: Asus´un kendi sürücüleri ve donanım parçalarının sürücülerini sürekli güncellemekteyim.
 
Çözüm
@Atamyolundayız Hocam az önce çözdüm... Bunu söylerken aşırı utanıyorum ama GPU fanı bozukmuş... Arkadaşımla gece LoL oynarken yan ekranda Photoshop açtım ve bilgisayarım yine ekran kartının ikisini de kapattı/çökertti ve aklıma Armory Create´i açıp acaba sorun GPU modunda mı diye kontrol edip modu değiştirmek geldi. Uygulamayı açtığımda gözüme fan hızı çarptı ve bir baktım ki GPU fan hızı 0RPM gözüküyor. MyAsus´dan bilgisayar taraması yaptım ve gerçekten de "fanda bir problem olabilir" diyordu. Az önce içini açıp bilgisayarı çalıştırıp GPU fanına baktım ve GPU fanı gerçekten dönmüyordu. Bunun üzerine bilgisayarı kapatıp GPU fanını elle kontrol ettiğimde, elle döndürmeye çalışırken bir katılık/sertlik olduğunu fark ettim. Bunun üzerine saat yönü ile saat yönünün tersine kısa devre yaptırmayacak şekilde yavaş yavaş döndürdüğümde, artık fanı engelleyen toz muydu başka bir şey miydi bilmiyorum ama o gitti ve fan bir "tık" sesinden sonra serbestçe dönebilmeye başladı. Test için içini kapatmadan bilgisayarı açtığımda GPU fanının döndüğünü gördüm. Artık umarım düzelmiştir.
Sanal bellek ayarı ne durumda?
1708962635602.png

Bu şekilde hocam.
 
Bunun sebebi üçüncü taraf bir uygulama veya oyun içine kurulu eklentiler de olabilir. Discord, Afterburner gibi programları kapatıp deneyebilirsiniz.
 
Bunun sebebi üçüncü taraf bir uygulama veya oyun içine kurulu eklentiler de olabilir. Discord, Afterburner gibi programları kapatıp deneyebilirsiniz.
Bilgisayarımda çok fazla üçüncü taraf uygulama var açıkçası bir çoğu da ekipmanlarla ilgili. Afterburner programı yüklü değil lakin Discord yüklü ve genelde arkada açık oluyor kullanmasam bile.

Memory leak. Kullandığın crackli ya da bozuk programdan kaynaklıdır.
Crack bir program yok şu anda bilgisayarda, hangi programın bozuk olduğunu test edebilmek için özel bir program var mıdır yoksa deneme yanılma yöntemiyle mi kendim test edip bulmam gerekiyor?
 
Anladım hocam. Bazı ekipman yazılımları da çakışma yapabiliyor. İsterseniz kaldırıp deneyebilirsiniz.
 
Bilgisayarımda çok fazla üçüncü taraf uygulama var açıkçası birçoğu da ekipmanlarla ilgili. Afterburner programı yüklü değil lakin Discord yüklü ve genelde arkada açık oluyor kullanmasam bile.

Crack bir program yok şu anda bilgisayarda, hangi programın bozuk olduğunu test edebilmek için özel bir program var mıdır yoksa deneme yanılma yöntemiyle mi kendim test edip bulmam gerekiyor?

Yedekleme yapıp format atacaksın.
 
@Yener K. teşekkür ederim hocam, bilgisayarda şu anda Logitech G HUB, Razer Central ve SteelSeries GG yazılımları bulunuyor ve aktif çalışıyorlar. Bu üçünü tek tek kaldırıp denemem lazım o zaman sanırım.
@Atamyolundayız anladım, açıkçası format atmayı en son çözüm olarak tercih ediyorum. Teşekkür ederim.
 
@Yener K. teşekkür ederim hocam, bilgisayarda şu anda Logitech G HUB, Razer central ve SteelSeries GG yazılımları bulunuyor ve aktif çalışıyorlar. Bu üçünü tek tek kaldırıp denemem lazım o zaman sanırım.
@Atamyolundayız anladım, açıkçası format atmayı en son çözüm olarak tercih ediyorum. Teşekkür ederim.

Kullandığın anakart ASUS ve Armoury Crate yüklü ise önce Armor'yi kaldırmaktan başlayabilrsin.
 

Geri
Yukarı