RTX 3070 Ti sistemde oyunlarda DirectX hatası

KaynTa

Hectopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
Hukukçu
Merhaba, ekran kartım daha önce de 2 kez arızalandı. Ekranımda fotoğraftaki gibi yeşil ve pembe kareler çıkıyordu. İlk seferde ASUS servisinde tamir edildi, düzeldi. 1 sene sonra aynı hatayı tekrar aldım. 2 kez göndermeme rağmen sorun hala devam ediyor. EA FC 24 oynarken aynı ekran oluşuyor ve fotoğraftaki hatayı alıyorum. 2 yıla yakın süredir hala ekran kartı sorunum kesin çözüme ulaşamadı. Sorunun ne olduğunu da öğrenemedim. GPU değiştirildi deyip gönderiyorlar. İlk sefer düzelmişti fakat ikinci seferde düzelmedi. Daha önce bu hatayı alan ve bu durumu yorumlayacak varsa sevinirim.

Dosya Ekleri

• 1706390479957.jpg
    316,1 KB · Görüntüleme: 58
  • 1706390479961.jpg
    385,1 KB · Görüntüleme: 67
Merhaba sadece FC 24 oynarken mi bu sorun ile karşılaşıyorsunuz, Ayrıca Windows olay günlüğünü çekip atabilirmisiniz

Görseldeki arıza genellikle VRAM arızası gibi duruyor hocam. Temiz bir sürücü kurulumu ya da OS kurulumu dene eğer düzelmezse donanımsal arızadır.

Ayrıca GPU hangi modeldir? Eğer Asus Tuf ise v1 versiyonu verildiyse size VRAM contact yok o modelde GDDR6X çok ciddi şekilde ısınan vramlardır ve soğutulmadığı taktirde vram bacakları veyahut VRAM çipleri arızalanıp bu kareli, çizgili, pembe, dikey, yatay çizgiler ve benzeri hususlarla karşılaşabilirsiniz.
GPU Değiştirildi dediklerinde umarım GPU Chipsetinden bahsetmiyorlardır. Öyle bir durum var ise bir an önce itiraz edip yeni bir GPU telap edin.

Bu hata EA FC24'e özel bir sorun ben de yaşıyorum. FIFA 23'te de vardı. Yani sisteminizde bir sorun yok, oyunun kendi sorunu bu.

Faturadaki garanti süresi bitmeden itiraz hakkında bulunabilr.
Tüketici Hakem Heyeti kararıyla beraber ve bu yaşanılan yeşil ve pembe kare sorununun telefona video olarak kaydedilmesiyle beraber konu sahibi kanıt olarak kullanabilecektir.

Merhaba sadece FC 24 oynarken mi bu sorun ile karşılaşıyorsunuz, ayrıca Windows olay günlüğünü çekip atabilir misiniz?

Önceden diğer oyunlarda da Google'da gezerken de olabiliyordu ve hata geldiğinde ekran kartı ile ilgili yazıyordu diğer uygulamalarda da ama sorunun ne olduğunu bulamadım, ASUS'tan da öğrenemedim. Şu sıra FC 24 oynuyorum sadece o yüzden orada oldu. Olay günlüğünü çektim ama doğru yer mi emin değilim.

Evet ASUS TUF 3070 Ti Gaming serisi. En son sürücüler yüklü şu anda. Yazılımsal olabileceğini düşünüyorum bazen çünkü hatanın belli bir aralığı, mantığı yok. YouTube'da video izlerken bile bu hatayı aldığım oldu. O an ısınmış olma ihtimali de yok. ASUS servisinin de çok anladığını düşünmüyorum. İkinci gönderişimde hatayı tespit edemedik demişlerdi. Döndüğünde aynı gün aynı hata tekrar olmuştu. Yeniden gönderdim. GPU değiştirip, macunları yenileyip gönderdiler. Geldiği gün yine sorun devam ediyordu. 1 hafta öyle kullandım ve kendi kendine düzeldi, belki de güncellemelerle düzeldi bilemiyorum. Şu an tekrar başladı. Ekran kartı değişimi talep edeceğim gibi duruyor.

Bu hata EA FC24'e özel bir sorun ben de yaşıyorum. FIFA 23'te de vardı. Yani sisteminizde bir sorun yok, oyunun kendi sorunu bu.

Aynı hatayı EA FC24'te alanlar olmuş fakat ekran sanırım benimkinde olduğu gibi olmuyor, aynı hata fakat farklı sorun.

Süreç oraya gidecek gibi duruyor. 3 kere garantiye göndermeme rağmen çözülmedi, son kez değişim istemeyi düşünüyorum, olmazsa dava yoluyla değişim isteyeceğim. Görüntüleri kayıt altına aldım.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (109).png
    206,6 KB · Görüntüleme: 38

ASUS TUF RTX 3070 Ti karta sabrınızdan dolayı kutlamak isterim.
Diğer insanlar maksimum 2 kez servise gönderip onarımı olumlu sonuçlanmadığında direk iade isterlerdi.
Siz 3 kez onarım için servise gönderim sağlamışsınız ve adamlar umursamaz ve üşengeç davranmışlar ki sorun çözüme kavuşmamış.
Ve artık hakkınızı savunmayı tercih edin derim.
Bırakın ASUS kaygılansın siz değil.
Gereken hukuki adımları Tüketici Hakem Heyetiyle beraber almanız sizin için daha faydalı artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…