RTX 3070 Ti watt değeri nasıl artırılır?

cemil erkut

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, yurt dışından MSI Katana GF66 model laptop satın aldım. Aldıktan sonra ekran kartının Max 105 watt olduğunu gördüm. Bu watt değerini VBIOS flash gibi yöntemle arttırabilir miyim? Bilgisi olan var mı acaba?

Laptop özellikleri:
  • Intel i9 12900H.
  • RTX 3070 Ti
  • 16 GB DDR4.
  • 240W adaptör.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop'un soğutması buna müsait mi hocam? Mobil işlemciler zar zor soğuyor ve 80-90 derecelerde çalışıyor zaten bir de voltaj yükseltmek ısıyı artırabilir.

Laptop'un soğutması buna müsait mi hocam? Mobil işlemciler zar zor soğuyor ve 80-90 derecelerde çalışıyor zaten bir de voltaj yükseltmek ısıyı artırabilir.
@pagan rdr2 de ultra ayarlarda 80 dereceyi geçmiyor.Fan hızı arttırınca 68-69 larda kaldığı bile oluyor yani.

Başlıkta işlemciye demişsin fakat konuda GPU'ya soruyorsun, GPU için VBIOS ile mümkün fakat adaptör ve soğutma sisteminin yeterliliği önemli.
@Artoria Pendragon hocam bir anlık dalgınlığıma gelmiş valla kusura bakmayın.Soğutmasında sıkıntı yok ama 240w adaptör yetermi emin değilim

Son düzenleme:
@pagan rdr2 de ultra ayarlarda 80 dereceyi geçmiyor.Fan hızı arttırınca 68-69 larda kaldığı bile oluyor yani.

@Artoria Pendragon hocam bir anlık dalgınlığıma gelmiş valla kusura bakmayın.Soğutmasında sıkıntı yok ama 240w adaptör yetermi emin değilim
Hocam sıcaklıkların hep bu şekilde olacağının garantisi yok özellikle yaz aylarında artacaktır. Bence soğutma kapasitelerinin kısıtlı olmasından dolayı laptopta overclock, TDP yükseltme vs riskli işler, zaten bundan dolayı da masaüstünde yaptığınız her şeyi yapamıyorsunuz, XMP gibi. Ama yapmak istiyorsanız illa bilen bir arkadaş yardımcı olur.

@pagan RDR2 de Ultra ayarlarda 80 dereceyi geçmiyor. Fan hızı arttırınca 68-69'larda kaldığı bile oluyor yani.

@Artoria Pendragon hocam bir anlık dalgınlığıma gelmiş vallahi kusura bakmayın. Soğutmasında sıkıntı yok ama 240W adaptör yeter mi emin değilim

Sıkıntı yokta yetmeyecektir yüksek ihtimalle, CPU'da fazla güç tüketen bir CPU. 140W + CPU ve diğer donanımları kaldırması zor.

Sıkıntı yokta yetmeyecektir yüksek ihtimalle, CPU'da fazla güç tüketen bir CPU. 140W + CPU ve diğer donanımları kaldırması zor.
@Artoria Pendragon Bende öyle düşünüyordum ama msi sitesinde farklı seri numaralı modelinde gpu tdp 140w değerinde.Yani rtx 3060 lar bile 130w seviyelerinde iken 3070 ti 105w olunca bana çok düşük geldi.

Dosya Ekleri

• resim_2023-04-05_003455745.png
    resim_2023-04-05_003455745.png
    65,1 KB · Görüntüleme: 53

Technopat Haberler

Geri
Yukarı