RTX 3070 ve R5 5600X sistem toplama

Bu şey değil mi ya "abi benim pcde 32 ram var efso bişey"
Neyse gidip 12 gb 3060 alayım 8 gb 3070ti dan iyidir herhalde 😀

muadili kart 6800xt 2x vram kapasitesine sahip. Onu geçtim 3060 modeline 12 koyup, 3070 ve 3070ti modellerine 8 koymaları :D daha komik.
Kullanmadıktan sonra ne yapayım ki o kadar vram'i. 3070 ile 4k ultrada Battlefield 5 oynuyorum 90 fps civarı veriyor ve maksimum 5.5-6 gb vram kullanıyor zaten. Çoğu oyunda da 4-5 gb arası gidip geliyor. Belki 2kda oynasam daha da az kullanacak. Flight simulator oynayan vardı belki de en fazla vram kullanan oyundur, onda bile 7 gb ancak kullanıyordu. Tabii ki rakipleri ile başabaş performanslı olarak.
Linki de bırakayım hatta.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam arkadaş geleceğe yatırımdan bahsediyor galiba ve büyük ölçüde haklı çünkü bir zamandan sonra 8 GB VRAM yeni nesil oyunlar için yetmeyecektir.
Yok ona lafım yok da, yüzlerce mühendisin tasarladığı ve 8 GB olmasında karar kıldığı kart için "boş" ifadesi saçma. Sonuçta bellek hızı, veri yolu genişliği gibi ana terimler varken kabaca bakıp onlar kadar önemli olmayan vram'i kıyaslamak biraz kolaya kaçmaktır bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı