RTX 3070 ve Ryzen 7 3700X kaç sene gider?

Ben de ilk defa AMD kullanacağım onun bir heyecanı ve bir tık stresi var. SSD konusunda ben de 1TB almayı düşünüyordum ama ucu ucuna yetince biraz o konuda geri çektim kendimi sonra yükseltirim dedim. Sata SSD fikrinizi ben de uzun süredir düşündüm fiyat anlamında daha uygunlar alsam ve oraya sadece oyunlar ve fotoğraf yüklemeler silmeler falan olsa benim işimi daha rahat görür değil mi? 970 tarafında da Windows10 ve adobe uygulamalarım olabilir mi?
1080P'de rahat 10 sene götürür ve kolay kolay darboğaz olmaz. İşlemciyi keşke biraz daha bekleyip R5 5600X alsaydınız bu arada.
Hiç sormayın R5 5600X'i çok bekledim bekledim ama daha fazla bekleyemezdim ve ufak-orta derece render ve seslendirme işlerim olduğu için R7 3700X daha cazip geldi belki de iyi oldu
Sanırım dediğiniz gibi 2K bir monitör alacağım
10600K alsaydınız keşke amaç sadece oyunsa, sistem güzel ortalama %10 15'lik darboğaz olacaktır drop yaşatmaz.
Render ve seslendirme işlerim oluyor youtube işlerine artık kendim için girmek istediğimden dolayı bunu aldım. Şu drop konusunu bir türlü bilemiyorum 1080P için kimse net konuşamıyor ne yazık ki.
 
Anlamadığınız nokta şu, 1080P devri artık bitti kapandı 3060 Ti bile 1440P kartı çıktı. Artık 1440P var 1080P'yi 720P yerine koyacağız 1 2 seneye. Kim 6 7 sene sonra 1440P yerine 1080P oynamak istesin?

1080P unutulur bile
 
Ben AMD kullanmam tavsiye de etmem. AMD V140 işlemcim var 3 RAM'ken ısınıyordu ve hemen kapanıyordu belirli bir süre sonra. Sonra Ryzen 3 serisini test ettim. Memnun edici fakat paran varsa Intel almak mantıklı.
( Bu söylediklerim eski AMD serisi için Ryzen 3'den sonrasını test etmedim )
 
Ryzen 3000 ve 5000 serisi mükemmel. Ama 3700X yerine 10600KF alırdım ben. Arkadaş render işleriyle uğraştığından normal karşılamak gerek 3700X almasını.
 

Yani aslında şu konuya açıklık getirmek isterim M.2 SSD alıp mümkünse en az 240 olmasını tercih ederim. Sistem ve video edit gibi programları buraya kurabilirsiniz ama geriye bayağı yer kalıyor bunu da SSD için yani hızlı olmasını istediğin oyunlar olabilir örneğin şu anki Cyberpunk 2077 gibi SATA olarak da tek yonga değil en azından çift yonga bir SSD al ki oyunlarına daha rahat oynaman için bu iyi olur çoğu 480 GB üstü SSD'ler çift yonga olarak geliyor. Biraz karmaşık bir konu ama illa Samsung olacak diye bir kaide de yok bence Kingston da olabilir çünkü Türkiye'de cidden iyiler.
GTA V zaten 7 8 senelik oyun.

Aynen öyle olacak .
Ne anlatsam boş kanka boşver.
 

Wormz GTX titan in 2020 yaz YouTube denilen platforma izle kardeşim.
 
Anlamadığınız nokta şu, 1080P devri artık bitti kapandı 3060Ti bile 1440P kartı çıktı. Artık 1440P var 1080P'yi 720P yerine koyacağız 1 2 seneye. Kim 6 7 sene sonra 1440P yerine 1080P oynamak istesin?
Türkiye standartlarında bunun daha uzun süreceğini düşünüyorum bir avrupa ülkesinde yaşıyor olsaydık evet haklısınız ama 1080P türkiye'de en kötü 5 senesi olduğunu düşünüyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…