RTX 3070 vs RTX 4060

Bütçe
30-40 K

darkness_age

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

Birkaç gündür bu konu üzerinde yoğun olarak düşünüyorum ve işin içinden çıkamadım. Sizlere de danışmak istedim.
Ben genel olarak oyun amaçlı kullanacağım bilgisayarı.
İki ekran kartında kaldım. RTX 3070 Ti mı yoksa RTX4060 mı?

Her ikisinin de, kendine göre avantajları var.
RTX 3070 Ti: kas gücü olarak daha iyi olduğunu biliyorum. Yapılan karşılaştırmalarda ise genelde RTX4060'dan daha yüksek (yaklaşık %5-10) FPS veriyor.
RTX 4060: yeni nesil bir makine ve iki avantajı var. Birincisi DLSS 3.0 ve fg. Diğeri de daha yeni işlemcilere sahip PC'ler oluyor. Yeni nesil oyunlarda (Hogwarts, Atomic Heart) daha iyi FPS veriyor.

Aslında her ikisinin de +/-lerinin farkındayım, belki de bu nedenle çıkamadım işin içinden:D:D
Burada watt kavramının önemini de biliyorum. O nedenle aşağıda baktığım ve almak istediğim iki PC arasında da kaldım.

3070ti'lı olan...
4060'lı olan...

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Birkaç gündür bu konu üzerinde yoğun olarak düşünüyorum ve işin içinden çıkamadım. Sizlere de danışmak istedim.
Ben genel olarak oyun amaçlı kullanacağım bilgisayarı.
İki ekran kartında kaldım. RTX 3070 Ti mı yoksa RTX4060 mı?

Her ikisinin de, kendine göre avantajları var.
RTX 3070 Ti: Kas gücü olarak daha iyi olduğunu biliyorum. Yapılan karşılaştırmalarda ise genelde RTX4060'dan daha yüksek (yaklaşık %5-10) FPS veriyor.
RTX 4060: Yeni nesil bir makine ve iki avantajı var. Birincisi DLSS 3.0 ve fg. Diğeri de daha yeni işlemcilere sahip PC'ler oluyor. Yeni nesil oyunlarda (Hogwarts, Atomic Heart) daha iyi FPS veriyor.

Aslında her ikisinin de +/eksilerinin farkındayım, belki de bu nedenle çıkamadım işin içinden:D:D
Burada watt kavramının önemini de biliyorum. O nedenle aşağıda baktığım ve almak istediğim iki PC arasında da kaldım.

3070ti'lı olan...
4060'lı olan...

Oyun için 4060 daha iyi olur gibi düşünüyorum.

İkisi de eşit olacak muhtemelen. 4060, 3060'dan bile kırpılmış geliyor.

Muhtemelen evet.
DLSS 3 ile biraz daha iyi bir iş çıkartacağını düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı