RTX 3070 vs RX 6700 XT

Bütçe
19000-19500

UcanMuz

Hectopat
Merhaba yakın zamanda sistem alacağım fakat 2 ekran kartı arasında kararsız kaldım. NVIDIA tarafında VRAM konusunda sıkıntı çekerim korkusu var içimde. Çünkü günümüzde 1080p oyunlarda bile 5-6 GB VRAM kullanılıyor. AMD tarafında ise WattMan sıkıntısı yaşayacağım korkusu var. VRAM sorunu olmasa 3070'i seçerdim yazılımsal sorunu olmasa 6700 XT'yi seçerdim, yani anlayacağınız iki ucu çıkmaz değnek :D. Baktığım sistem şu anda bu;

Sizce RX 6700 XT sistem mi bakmalıyım yoksa RTX 3070 sistemi mi almalıyım? Bütçem yukarıda. Sebebi ile yazarsanız çok iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba yakın zamanda sistem alacağım fakat 2 ekran kartı arasında kararsız kaldım. NVIDIA tarafında VRAM konusunda sıkıntı çekerim korkusu var içimde. Çünkü günümüzde 1080p oyunlarda bile 5-6 GB VRAM kullanılıyor. AMD tarafında ise WattMan sıkıntısı yaşayacağım korkusu var. VRAM sorunu olmasa 3070'i seçerdim yazılımsal sorunu olmasa 6700 XT'yi seçerdim, yani anlayacağınız iki ucu çıkmaz değnek :D. Baktığım sistem şu anda bu;

Sizce RX 6700 XT sistem mi bakmalıyım yoksa RTX 3070 sistemi mi almalıyım? Bütçem yukarıda. Sebebi ile yazarsanız çok iyi olur.
3070 daha mantıklı olacaktır.

Bence RX 6700 XT alın. VRAM çok sıkıntı. Forza Horizon en yüksek ayarlarda 1080p de 12 GB VRAM'in 10 GB'ı kullanılıyor. RX 6700 XT kullanıyorum. WattMan ekran kartı ile alakalı bir sorun değil sistemle alakalı oluyor. RAM arızası vs. hem neredeyse hiç WattMan arızası yok RX 6700 XT de.

Son düzenleme:

Neredeyse 5 bin TL fark ediyor eğer RTX'siz oynayamam diyorsan RTX al RTX açmayacaksan 6700.

3070 al tabii ki. Sonradan 6700 XT alıp servise göndermekle, iade etmekle falan uğraşma, riskli sonuçta. 3070 al kafan rahat olsun.

Ya zaten açıkçası 3070 almayı düşünüyorum bende. 6700 XT bütçemin çok altında 6750 XT ise bütçemin biraz üstünde. Ben bütçemin tamamını kullanma taraftarıyım. Bu fiyata 3070 sistem bulmuşken almayı düşünüyorum.

3070 al aga ya ben gidip 3050Ti aldım. İşin açıkçası diğer arkadaşların dediği gibi aşırı güçlü oyunların gelmesi 5-10 yıl alır zaten. Bende 4 GB VRam var ama işimi görüyor rahat oyun oynatıyor falan. Ki bu ekran kartı 8 GB VRam e sahip bence al gitsin. Ve DLSS+FSR gibi özellikler de ileride çok gelişecekler bununla beraber performans artışları her kartta gözükecek neredeyse öyle düşün birde sadece oyunlar değil yapay zeka teknolojileri de gelişiyor. Amd alacaksan da tek tavsiyem iade fişi de iste yanında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı