RTX 3070 vs RX 6700 XT

Bütçe
19000-19500
Neredeyse 5 bin TL fark ediyor eğer RTX'siz oynayamam diyorsan RTX al RTX açmayacaksan 6700.

3050,3050 Ti, 3060, 3060 Ti, 3070 bu gibi kartlar RT için üretilmiş kartlar değiller. Sadece üzerlerine RTX yazısı basıldı. DLSS açmadan bu kartlar ile RT açmak zaten imkansız hocam. Yani RT açmak gibi bir niyetim yok.

Ya zaten açıkçası 3070 almayı düşünüyorum bende. 6700 XT bütçemin çok altında 6750 XT ise bütçemin biraz üstünde. Ben bütçemin tamamını kullanma taraftarıyım. Bu fiyata 3070 sistem bulmuşken almayı düşünüyorum

VRAM sınırı ulaştığında FPS düşüşü yaşama ihtimalin pek olası değil. Bende 1660 Ti var ve Immortals'ta ayarları fullediğimde 6 GB VRAM'in tamamını kullanıyor ve hiç takılma donma yaşamıyorum.

3070'in 10 GB olduğunu düşün ve oyunda 90 FPS alıyorsun, 8 GB VRAM yüzünden 85 FPS falan alabilme ihtimalin var. Yani oldu ki VRAM tıkanırsa bu durum yaşanabilir en fazla.

Render işleri ile de uğraşacağımı belirteyim. RTX 3070'in bir piyasa değeri var belki satmak istersem o zaman sistem fiyatları yükselir fakat bugünkü kurdan 9-10 bin TL bandında satabilirim diye düşünüyorum.

VRAM sınırı ulaştığında FPS düşüşü yaşama ihtimalin pek olası değil. Bende 1660 Ti var ve ımmortals'ta ayarları fullediğimde 6 GB VRAM'in tamamını kullanıyor ve hiç takılma donma yaşamıyorum.

3070'in 10 GB olduğunu düşün ve oyunda 90 FPS alıyorsun, 8 GB VRAM yüzünden 85 FPS falan alabilme ihtimalin var. Yani oldu ki VRAM tıkanırsa bu durum yaşanbilir en fazla.

Ya da sürekli FPS düşmesi yiyip 15 FPS alma ihtimalin var.

VRAM sınırı ulaştığında FPS düşüşü yaşama ihtimalin pek olası değil. Bende 1660 Ti var ve Immortals'ta ayarları fullediğimde 6 GB VRAM'in tamamını kullanıyor ve hiç takılma donma yaşamıyorum.

3070'in 10 GB olduğunu düşün ve oyunda 90 FPS alıyorsun, 8 GB VRAM yüzünden 85 FPS falan alabilme ihtimalin var.
Yanlış anlamayın ama son 3 konudur sizi bilginiz olmadan yazdığınızı görüyorum. VRAM dropları için Hogwarts Legacy, Forspoken videolarını izleyebilirsiniz.

VRAM'den drop olmaz demek bilgisiz bir davranış.

VRAM sınırı ulaştığında FPS düşüşü yaşama ihtimalin pek olası değil. Bende 1660 Ti var ve ımmortals'ta ayarları fullediğimde 6 GB VRAM'in tamamını kullanıyor ve hiç takılma donma yaşamıyorum.

3070'in 10 GB olduğunu düşün ve oyunda 90 FPS alıyorsun, 8 GB VRAM yüzünden 85 FPS falan alabilme ihtimalin var. Yani oldu ki VRAM tıkanırsa bu durum yaşanabilir en fazla.

RAM'i ileride upgrade etmeyi düşünüyorum. VRAM yetmiyorsa RAM devreye giriyor diye biliyorum.

Ya da sürekli FPS düşmesi yiyip 15 FPS alma ihtimalin var.

VRAM yüzünden FPS düşüşü yaşayana pek denk gelmedim ben. Technopat 1060 3GB ile VRAM'i Full kullanan oyunda bir sıkıntı yaşamadı. Tabii burada karar kullanıcıda VRAM ksımında çekiniyorsa başka alternatiflere bakabilir, sonuçta teknoloji değişiyor ve VRAM'in de sıkıntı olabilme ihtimali var.

Ama ben 3070 ve 6700XT arasında kalsam sorgusuz sualsiz 3070 alırım geçerim.

VRAM yüzünden FPS düşüşü yaşayana pek denk gelmedim ben. Technopat 1060 3GB ile VRAM'i Full kullanan oyunda bir sıkıntı yaşamadı.
Technopat'ta yaşayan olmadıysa da bu, bu durumun olmadığını göstermiyor. Şu anda dahi Hogwarts Legacy'de 3060'ın 3060Ti'ı geçtiği senaryolar yaşanabiliyor, sırf VRAM farkından dolayı. 1060 3 GB versiyonu özellikle VRAM yetersizliğine örnek gösterilen anıtsal kartlardan, talihsiz bir örnek olmuş sizin açınızdan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00