RTX 3070'e mining zarar verir mi?

Verir ama doğru bir şekilde yaparsan ve karınıda çıkartabilirsen mantıklı

Teşekkürler hocam,

Power Limit'i %70
Temp Limit %74
Fan Speed %60
Memory Clock +800
Core Clock -491

Bu ayarlar sonucunda ekran kartım serin çalışır mı ? Şuanda 55.73MH/s ile yapıyorum 48 Derecede takılı kaldı yükselmiyor inmiyorda.
Arkadaşlar , araştırdım ettim sizinde tavsiyelerinizle aslında miningin ekran kartına düzgün ayarlar sonucu zarar vermediğini düşünüyorum. Palit RTX 3070 Gamerock ekran kartımın soğutmasını araştırdım ve piyasadaki A+ Kalitede soğutabilen sayılı ekran kartlarından biri kendisi. Ayarları yaptığımda ise 42 Derece 59 MH etherium kazmayı başarabildim. Ayarları aşağıda paylaşıyorum ayarlarda yaptığım hata varsa yazarsanız mutlu olurum.

Son düzenleme:
Mining yapılırken her algoritma farklıdır Ethereum VRAM'lere ağır yük bindirirken Ravencoin daha dengeli bir yaklaşımla Vcore yani çekirdeğe de yükü dağıtır fakat watt tüketimi daha fazladır ve getirisi daha azdır. GDDR6 bellek yongaları 95 C ye kadar bir sıkıntı yaratmaz diye üretici firma belirtiyor fakat bence 80 C 85Clerin üstü özellikle 7/24 çalışmada illaki bir yıpratıcı etki yaratacaktır. Ancak performans düşüşünden ziyade toplam ömrü kısalacaktır. Bu da birazcık şansınıza kalmış ama 2-3 yıla bir sorun çıkarır diye tahmin ediyorum. Tabi bu kötü senaryo altında çalışmış bir komponent için tahmini öngörü daha uzun ya da daha kısa sürede dayanabilir.

Son düzenleme:
Mining her karta zarar verir dostum ve kartı satarken öldü fiyatına gider.
Hakkaten böyle bir zihniyet var ama millet çatır çatır RIG satıyor Bu arada doğru OC ve düşük ısı ile kartınızı oyundan, havasız kasalarda zor şartlarda yüksek ısılarda Afterburner kullanmayan kullanıcıların kartlarından, termal macunu duyunca şaşıran lullanıcıların kartlarından fazla yıpratmazsınız. Şöyle düşünün arabanızı taksiye verdiniz ama sürücü sizsiniz. Yağına suyuna bakıp düzgün kullanırsanız o araba takside hiç çalışmamış gibi olur. Bence örnek iyi lütfen kahkaha atmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…