RTX 3070'e undervolt yaparken clock frekansı sabit kalıyor

• Konuyu başlatan mngun
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 923
Şu an evde değilim geçince atarım fakat farklı bir ayar yapmadım curve editor harici. Core clock -200 ayarlı bir de o kadar.
Bende eve geçtiğimde konuşalım. Fotoğrafları atarsınız. Bende aynı kartı kullanıyorum . 925mv 1860mhz olarak kullanıyorum. Hiçbir problem yaşamıyorum.

Bende eve geçtiğimde konuşalım. Fotoğrafları atarsınız. Bende aynı kartı kullanıyorum . 925mv 1860mhz olarak kullanıyorum. Hiçbir problem yaşamıyorum.
Undervolt ayarını yaptığımda bu şekilde gözüküyor ana ekran. Oyunu oynarken bazen kendini 1875 Mhz'ye falan atıyor o yüzden crash yiyorum pc resetleniyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-04-04 191149.png
    Ekran görüntüsü 2023-04-04 191149.png
    315 KB · Görüntüleme: 44
Core voltage full
Power limit full
Memory Clock +500 yapıp dener misin sorunun çözülecek bence.

Power limit fulleyince sıcaklığıda otomatik yükselir o kilidi kapatıp sıcak değerini 73 derecelere düşürebilirsin.

Core voltage full
Power limit full

Power limit fulleyince sıcaklığıda otomatik yükselir o kilidi kapatıp sıcak değerini 73 derecelere düşürebilirsin.
Yada 83 de tutabilirsin sen bilirsin.

Core voltage full
Power limit full

Yada 83 de tutabilirsin sen bilirsin.
Stok ayarlarda 220w 70 derece görüyordum. Kendi ayarımla 150w tüketimle 63 dereceyi falan görüyorum max. Bu ayarları yaparsam sadece sıcaklığı arttırmış olmaz mıyım performans aynı kalacaksa.

Yaşadığın voltaj dalgalanmasını giderecek. 1860mhz ye zaten sabitleyeceksin. Isınma artmayacak. Fazlada güç çekmeyecek.

Yaşadığın voltaj dalgalanmasını giderecek. 1860mhz ye zaten sabitleyeceksin. Isınma artmayacak. Fazlada güç çekmeyecek.
Daha yeni güç kaynağını değiştirdim. Yanlışlıkla da olsa +170w çekmesini istemiyorum tek PCI-e kablosu kullanıyorum 220w'lere falan dayanırsa zarar verme ihtimali var. Daha fazla güç çekmeyeceğinden eminsiniz değil mi power limit artınca çekilen güç de artıyor diye biliyorum. Ona göre deneme yapacağım. Sadece power limiti arttırıp temp limiti mi düşüreceğim?

Ben bu şekilde kullanıyorum 220W üstüne çıkmıyor. Sıcaklığıda 82 Derece olarak sınırlıyorum. Karta zarar verecek kadar ısınmadan kesiyor zaten. Bunu daha stabil voltaj verebilmesi için yabancı bir kaynaktan bulup uygulamıştım memnunum.

Ben bu şekilde kullanıyorum 220W üstüne çıkmıyor. Sıcaklığıda 82 Derece olarak sınırlıyorum. Karta zarar verecek kadar ısınmadan kesiyor zaten. Bunu daha stabil voltaj verebilmesi için yabancı bir kaynaktan bulup uygulamıştım memnunum.
Stok ayarlarda 220w kullanmıyor mu zaten undervoltun amacı stok değerin altında güç çekmesini sağlamak. Mesela şu an fps kaybı yaşamadan 150-170w arası güç çekiyor ama clock değerini sınırda yaptığım için en ufak clock artışında crash yiyorum. Ya clock değerini azaltıcam ya da clock değerine ellemeden düz power limiti düşüreceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı