RTX 3070Ti 81 derece normal mi?

107 Hotspot çok fazla, 80 derece çip sıcaklığı da yüksek bu kart için. İşlemci gereğinden fazla ısınıyor mu?

Kasa mı boğuluyor yoksa kartta mı bir temas sorunu var tespit etmek lazım.

Ben de onu merak ediyorum acaba kasadan dolayı mı fanları değiştirdim işlemci fanı değiştirdim 5600'e yetmiyor diye.

Ya 2 dakika AFK olduk kimler gelmiş gece gece tövbe ettirecek günahlar için 😀 adam sıcaklıklar için format at diyor ne alaka ya 😅

😅Ben de anlamadım niye öyle dedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de onu merak ediyorum acaba kasadan dolayı mı fanları değiştirdim işlemci fanı değiştirdim 5600'e yetmiyor diye

İşlemci fanı ve ortalama sıcaklık ne bu durumda? Normalse o kartın bir sökülüp bakılması lazım PCB'de temas sorunu olabilir ya da termal macun ile padler pert olmuştur.

Ben de onu merak ediyorum acaba kasadan dolayı mı fanları değiştirdim işlemci fanı değiştirdim 5600'e yetmiyor diye

😅Ben de anlamadım niye öyle dedi

Bana da daha önce demişlerdi dandik bir kasaya istiyorsanız en iyi fanı takın yine iyi bir hava akışına sahip olmaz. Frisby diyorsunuz fason marka. Benim fanlarım Frisby hiç iyi anılarım yok.

O yüzden. Çip ve hotspot arasında 27 derece fark kartı işaret ediyor ama ne olur ne olmaz.

Kart 8 ay boyunca mining yapılmış ve bende 10 aydır kullanıyorum.

İşlemci fanı ve ortalama sıcaklık ne bu durumda? Normalse o kartın bir sökülüp bakılması lazım PCB'de temas sorunu olabilir ya da termal macun ile padler pert olmuştur.

İşlemci boşta 32 derece yükte 58 derece.

Kart 8 ay boyunca mining yapılmış ve bende 10 aydır kullanıyorum.

İşlemci boşta 32 derece yükte 58 derece

Mining yapılmışsa bu etkiler hocam. Demek ki çok hor kullanılmış. Olay Mining yapılması değil sadece demek ki çok yüksek sıcaklıklarda bilinçsiz hava almayan bir odada yapılmış.

Üretici bir ekran kartı için sınırı 95C belirtti diye asla 80C sıcaklıkta kart kullanılmamalı. En kısa sürede o kartın termal macununu yenileyin. 65-70C arası gayet kabul edilebilir sıcaklık baremi zaten.

Kart 8 ay boyunca mining yapılmış ve bende 10 aydır kullanıyorum. İşlemci boşta 32 derece yükte 58 derece

İşlemci değerleri normal, kartı da 8 ayda yamultmuşlar. Ona bir genel bakım yaptırt, kartı düşürüp PCB'yi bile oynatmış olabilirler. İşin ehli ise kendin sökerek giriş, yoksa başkasına göster.

Mining yapılmış ekran kartı alınmaz.

Mining yapmayı bilmeyen kekolardan alınmaz, yoksa 2 sene mining yapıp mis gibi bırakanlar var. İşi bilmek lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı