Ekran kartımın GPU clock değeri sabit 210MHz'de çalışıyor. Ara ara kendi değerlerine geliyor fakat oyunlara girdiğimde (tüm oyunlarda) 210MHz'ye düşüyor. Çok düşük FPS'ler alıyorum. Bir yandan da yazılımlarla kontrol ettiğimde boşta çok fazla güç tüketiyor. Ekran kartım 3070 Ti PSU 650W+80Plus.
Sorun aynı şekilde devam ediyor hocam, ben mining virüsü olduğunu düşünmüştüm format attım fakat geçmedi. Gpu boş windowsta 160watt güç çekiyor. Gpu saati oyun içinde değişmiyor sadece bellek saati olması gereken değere ulaşıyor. Sıcaklık 30 35 derece arası. Yük %100.
Ben de virüs olduğunu düşündüm. İnternet bağlantısı olmadan da bir şekilde devam ediyorsa enteresan. Ekran kartı güç bağlantısı yerine sağlam şekilde oturmuş mu bir kontrol eder misin?
3070 Ti için tavsiye edilen sistem gücü 750W, PSU'nuz yetersiz geliyor olabilir. Aktif olarak 290W'a kadar çekebiliyor normalde, sizde 160 ile sınırlamış farkındaysanız.
3070 Ti için tavsiye edilen sistem gücü 750W, PSU'nuz yetersiz geliyor olabilir. Aktif olarak 290W'a kadar çekebiliyor normalde, sizde 160 ile sınırlamış farkındaysanız.