RTX 3070Ti boşta olması gerekenden fazla güç tüketiyor

Sorun aynı şekilde devam ediyor hocam, ben mining virüsü olduğunu düşünmüştüm format attım fakat geçmedi. Gpu boş windowsta 160watt güç çekiyor. Gpu saati oyun içinde değişmiyor sadece bellek saati olması gereken değere ulaşıyor. Sıcaklık 30 35 derece arası. Yük %100.

Dün başladı. Bilgisayar 2 3 aylık diyebilirim ve sıfır aldım. DDU ile driverları silip en güncelini yükledim. Önceki sürümleri de denedim.
Herhangi bir programla ayarlama yaptın mi, ekran kartının kendi yazılımı olur farklı bir OC programı olur ?

Herhangi bir programla ayarlama yaptın mi, ekran kartının kendi yazılımı olur farklı bir OC programı olur ?
yok hocam, ama olurda bilip bilmeden yapmışımdır diye formatladım pcyi ve ddu yazılımı ile sildim.

Boştayken bu değerleri alması ilginç, GPU Clock 210 MHz'de takılı kalıyorsa şöyle bir problemi olabilir: video
videoyu izledim 210mhz de kitlenmesi gpunun kendini güvenli moda alması gibi bi durumdan kaynaklanıyormuş. Galiba garantiye göndermem gerekicek. Yazılımsal olduğunu düşünmemeye başladım.

210 Mhz için sorun o olsa da, aynı kontrolcü boştayken yüksek güç tüketmesine de sebebiyet veriyor olabilir mi acaba?
videoda güç tüketimine bakarsak eğer oradada 180w güç çekiyor sadece gpu z açıkken.

Son düzenleme:
yok hocam, ama olurda bilip bilmeden yapmışımdır diye formatladım pcyi ve ddu yazılımı ile sildim.

videoyu izledim 210mhz de kitlenmesi gpunun kendini güvenli moda alması gibi bi durumdan kaynaklanıyormuş. Galiba garantiye göndermem gerekicek. Yazılımsal olduğunu düşünmemeye başladım.
Fanların çalıştığından emin misin peki? Ekran kartını kendi yazılımı varsa mod secebildigin sessiz, oyun modu gibi onu yükleyip modlar arasında geçiş yapıp deneyebilirsin. Fanları da kontrol et.

Fanların çalıştığından emin misin peki? Ekran kartını kendi yazılımı varsa mod secebildigin sessiz, oyun modu gibi onu yükleyip modlar arasında geçiş yapıp deneyebilirsin. Fanları da kontrol et.
hocam fanlarım aktif olarak çalışıyor ve ısı yükselmediği için kendilerini hızlandırmıyorlar. kendi yazılımında modlar arası geçiş yaptığımdada bir çözüme ulaşamadım.

Formatı USB ile deneyiniz sıfır temiz kurulum yapıp tekrar deneyiniz.

Max 4 5 dk sürüyor format SSD'ye bağlı olarak.

Sinerji bilgisayardan aldığım 3070ti kart bozuk çıktı arkadaşlar. Benim ekran kartım 3 fanlı ve çok iyi soğutmaya sahip bir ekran kartıydı ve saf yazılımsız kas gücü olarak 4060ti 8gbden daha iyi bir kart olmasına rağmen 2 fanlı pny marka ekran kartı ile değiştirebileceklerini söylediler. Gerçekten pişman ettiler beni. Kabul etmediğimi söyledim fakat dönüş nasıl olarak bilmiyorum.
Gelişme olursa yazın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı