RTX 3080 FurMark testinde güç tüketimindeki drop normal mi?

Karusd

Hectopat
Merhaba 2.el bir sistem topladim, ekran karti sicaklik degerleri iyi ama guc tuketimi ara sira %100'den 60%'a 80%'e dusup geri 100%'e çıkıyor. Bu normal midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimal güç kaynağınızda sıkıntı vardır. Voltaj dalgalanması yapıyorsa eğer. 0 daha iyi bir PSU almanız daha iyi olur.

Hocam peki nasıl sorunlar yaratır bir de, ara sıra drop oluyor sadece onun kaynagı nedir? Bu arada PSU'yu aldıgım kişi oyun icin kullanıldıgını söyledi ama profilinde mining makinesi satıyordu yalan söylemiş olabilir yani.

1. Bileşen Hasarı

• Ani voltaj yükselmeleri (sıçramalar) ekran kartının VRM (Voltaj Regülasyon Modülü), kapasitörler ve MOSFET'lerine zarar verebilir.
  • Düşük kaliteli veya eskimiş bileşenler, yüksek voltaj karşısında patlayabilir veya yanabilir.

2. Performans ve Kararlılık Sorunları

• Sürekli dalgalanmalar, kartın düzgün çalışmasını engelleyerek mavi ekran hataları, donmalar veya kapanmalar gibi sorunlara yol açabilir.
  • Anlık voltaj düşüşleri, ekran kartının yeterli gücü alamamasına neden olup çökme veya görüntü bozulmaları yaratabilir.

3. Bellek ve Çipset Zararları

• Yüksek voltaj dalgalanmaları, GPU çipi ve VRAM'lere aşırı yük bindirerek kalıcı hasara sebep olabilir.
  • Hafıza hataları ve görüntü bozulmaları (artifacting) yaşanabilir.

4. PCB Üzerindeki Bağlantıların Yanması

• Aşırı yüksek voltaj, baskılı devre kartındaki (PCB) yolları yakabilir ve ekran kartının tamamen çalışmaz hale gelmesine neden olabilir.
Kaynak GPT.

Hocam yaklaşık 5 aydır kullanıyorum hiçbiri olmadım elimde bir tane daha Corsair 850watt PSU var onu kullanayim mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…