RTX 3080 için F/P güç kaynağı önerisi

İmzanızda RMX650 kullandığınızı gördüm. Sorun çıkarttı mı düşük W kullanmak?

Hayır. OC vs. yaptığım halde bile bir sorun yaşamadım. 1V-2050MHz'de kullanıyorum kartı ve oyunlarda 240-260W arası çekiyor. 750W üstü tabii ki yük mevzusunda daha iyi olacaktır ancak 650W PSU kullanılmaz değil.

Eğer bütçenizi çok aşmak istemiyorsanız buna da bakabilirsiniz:

Şu konuya bakabilir misiniz? RTX 3080 undervolt yaparak 550W PSU ile kullanılır mı?

Elinizdeki PSU 12V kanalından 504W veriyor. Şöyle bir hesaplama ile:

12100F - 65W
RTX 3080 - 320W
SSD, fan gibi birimler için kafadan 100W versek.

Toplamda 485W yapar gene düz hesap ile 500W desek PSU tamamını kullanıyor, kullanılamaz demiyorum ancak bu yük altında arkadaşın dediği gibi reset sorunu yaşayabilirsiniz.

Yahut benim gibi UV yaparsınız ve 250-260W çeker ve 60-70W daha düşeceği için %80-85 PSU kullanımı ile bir süre idare edebilirsiniz. Lakin benim önerim 12V kanalından minimum 600W veren bir PSU almanız yönündedir, sistem kararlılığı ve reset sorunları yaşamamanız için.

Bir de 2x molexden 8 pin kullanmam gerekecek. Bazı modeller 3x 8 pin istiyor biliyorsunuz. O sorun yapar mı? Şimdi herşey kesin değil ama kafada işi bitirip zamanı geldiğinde almak istiyorum. Belli olmaz 1-2 aya parayı tamamlarım PSU da alırım ama eğer olmazsa PSU bir sonraki aylara sarkabilir.

Bir süre idare edebilirsiniz tabii uzun dönem için hiç önermem. 1 ay falan işini görür, eğer bana Steam gibi yerlerden ulaşabilirsen UV vs. yapmana yardım edebilirim.

Ek olarak bazı 3080'lerde 2 pin var, mesela benim kartım 2 pin girişli.

Tamamdır hocam teşekkürler. Ben önce 12GB bir kart düşüreyim PSU kolay iş. Zaten masaüstünde çalışmaması imkansız. UV ile kullanmayı deneyeceğim. Zaten W olayından değil de adaptörden korkuyorum. UV için yardımlaşırız. Parayı bulduğum diğer ayda hemen PSU da alırım hızlıca.

Ek olarak bazı 3080'lerde 2 pin var, mesela benim kartım 2 pin girişli.
12GB olanlar direkt 3 pin sanırım. 2GB bile önemli ben şuan 960 2GB ile çok VRAM eziyeti çektim. Yarın bir gün 2K 144Hz alınca 3 sene sonra patlamak istemiyorum.

10 GB VRAM bana yetiyor açıkçası, 2K'da uzun bir süre gidecektir. 3080'in 12 GB modelleri 10K gördüğüm kadarıyla, o paraya 3080 Ti var hatta üstüne ekleyip 3090 bile alınabilir.

Ha tabii 3080 12 GB'ı 8-8.5 arasına alabilirseniz çok iyi olur, onun haricinde 7.5-8 arasına 3080 alıp geçin.

10GB ileride darboğaz yapmaz değil mi? Şimdiki kartların çoğu 8GB çünkü.

Sanmıyorum, 4K deseniz belli oyunlarda olur derdim.

FH5'de mesela Extreme ayarda VRAM hatası veriyor ancak Ultra zaten daha iyi bir grafik seviyesi.

Ben 2K-4K'da da deniyorum kartı ve VRAM sorunu yaşadığımı hatırlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…