Yeni uyandım sayılır o yüzden karıştım. Şimdi daha iyi anladım
Ozaman dostum bu tercih daha çok keyife kalmış gibi
11600 model işlemci RTX 3080 gibi bir ekran kartını 2k çözünürlükte her türlü besler. 1080p için bile oluşacak darboğaz miktarı çok az olur genel grafiği zorlayan AAA oyunlarda. Yani bu seçim sana kalmış bir şey. Şimdi bu durumda ben olsaydım 11600'dan 11600K geçmezdim. En azından bütçem yeterli durumda olsaydı (bu da sanırım keyfime kalırdı, daha üst düzey işlemci olsun diye) 12700k geçerdim. Şimdilik bu sana yeteceği için işlemci upgrade yapmak pek mantıklı değil gibi performans açısından düşünülünce. Ve tabii ki bir tık daha iyi FPS değerleri alırsın örnek 11600k ile, fakat bu alacağın +FPS sana geri dönüşü nasıl olacak ? Sonuçta 2k 144Hz bir monitör olduğunu varsayalım, biri ortalama oyunda 90 FPS verirken diğerinin 100FPS vermesi pek bir şey vermez. Hani diyorum 60FPS altına düşen bir model için onu 60FPS üzerine çıkaracak bir işlemci kıyaslaması olsaydı o zaman 60FPS üzerine çıkaranın sana geri dönüşü etkili olurdu fazlasıyla hemde, ama burada ki kıyaslamada FPS bir tık yüksek versede, bu şekilde performans artışı diğeri gibi olmaz.