RTX 3080 kernel 41 hatası nasıl çözülür?

Canım kardeşim rampage, everest gibi psuları almayın yahu. Psu nün eve fazla gelmesi gibi bir durum yok psunun en H
büyük görevi güvenli bir şekilde elektriği yaymaktır. 850 watt 80+ gold en kötü bronz sertifikalı bir psu al.

Bu kadar ugraşmaya bir konu açsan yeterdi islemcide arıza muhtemelen aynı arızayı 3 4 kere gördüm ayrıca rampage psu nedir hocam
İşlemci en az bozulan parçadır eğer fiziksel hasar yoksa. Anakart daha olası. Ama onda da ille sorun olacak değil.

Ben olsam ilk anakarttan şüphelenirdim ama benim anakart arızalı değil mesela yine de bu sorunu yaşadım.

1650W PSU ev elektriği için hiçbir sorun yaratmaz eğer kablo hattında ve PSU'da sorun yoksa. Evdeki çoğu elektronik alet 2000-3000W civarı elektrik tüketir zaten. Mikrodalga, saç kurutma makinesi, tost makinesi, su ısıtıcı vs.

Çok benzerini yaşadım. Sistemi topladığım gün daha girdiğim bütün oyunlar 2 3 dakika içinde hiçbir hata vermeden kapanıyordu. İnternetteki tüm çözümleri denedim ama hiçbir şekilde ne sorunun kaynağını ne de sorunu anlayamadım. İşe yaramayacağını düşünerek çaresizce BIOS pilini ve işlemciyi söktüm, 15 20 dakika sonra geri taktım çalıştırdım ve sorunsuz bir şekilde oynayabildim. Bazen çok anlamsız sorunlar çok anlamsız çözümlerde düzeliyor hiç belli olmaz. Tavsiye olarak yazmadım belki bu mesaj size sıra dışı bir çözüm fikri verir.

BIOS sürümünü güncelledikten sonra bilgisayar kapanmadı bir daha. Ben de çözdüm sanırım bir de RAM'leri söküp yuvalarını temizledim RAM'leri silgiyle sildim bir de Power'dan ekran kartına uzanan kabloları çıkarıp yedekte olanları taktım şu an sorunsuz oynuyorum gibi nazar değmesin.

Artı olarak ekran kartının driverlarını DDU ile temizleyip sıfır temiz kurulum yaptıktan sonra PC reset atmaktan ziyade monitörde görüntü gidip Power saving yazıyor ve kasa çalışmaya devam ediyor kendim kapatıp açınca kendine geliyordu PC sorun buna evrilmişti gece fakat içini açıp RAM'leri silgiyle silip slotlarını değiştirdikten, BIOS güncelledikten ve ekran kartına bağlı kabloları değiştirdikten sonra ve PC'ye bağlı RGB mousepadin USB'sini söktükten sonra henüz herhangi bir kapanma yaşamadım. Deneme yanılma yapmaktan yoruldum umarım bir daha kapanmaz ama her halukarda PSU'yu değiştireceğim 850W 80+ Gold sertifikalı bir tane alacağım.

Son düzenleme:
Bunu alın kafanız 10 yıl rahat etsin. Ben Deep Cool olanı öneririm. 1000W lığını aldım dünden beri kullanıyorum her şeyiyle harika bir PSU. Bu PSU'yı bana da PSU üstadları önerdi forumda. Deep Cool şiddetle tavsiye ederim.

Bunu alın kafanız 10 yıl rahat etsin. Ben Deep cool olanı öneririm. 1000W lığını aldım dünden beri kullanıyorum her şeyiyle harika bir PSU. Bu PSU'yı bana da PSU üstadları önerdi forumda. Deep cool şiddetle tavsiye ederim.

Vallahi üstat, bilmemezliğime geldi biraz. Piyasa uçuk diye gittim PSU'da ucuza kaçtım sonuç hüsran 1 haftada bütün kasayı değiştirdim anakart ve işlemci hariç çünkü onları sıfır garantili aldım jelatinlerini bile ben söktüm. Gerçi BIOS sürümünü güncelledikten sonra henüz hiç kapanmadı ama sorun eğer gerçekten BIOS sürümünden kaynaklı ise çok gülerim. Gerçi sorun çözülmüş bile olsa gelecek için saatli bomba olan bu PSU'yu çöpe atacağım sizin dediğinizi alacağım.

Vallahi üstat, bilmemezliğime geldi biraz. Piyasa uçuk diye gittim PSU'da ucuza kaçtım sonuç hüsran 1 haftada bütün kasayı değiştirdim anakart ve işlemci hariç çünkü onları sıfır garantili aldım jelatinlerini bile ben söktüm. Gerçi BIOS sürümünü güncelledikten sonra henüz hiç kapanmadı ama sorun eğer gerçekten BIOS sürümünden kaynaklı ise çok gülerim. Gerçi sorun çözülmüş bile olsa gelecek için saatli bomba olan bu PSU'yu çöpe atacağım sizin dediğinizi alacağım.
Psu en önemlisi hocam kasayı ona emanet ediyorsunuz. Bir elektrik kesintisine anakart işlemci ekran kartı kısa devre olmasın diye kaliteli psu almanız şart. Rampage ile 10 kere elektrik kesilir bisey olmaz ama 11. De üzülürsünüz.

PSU en önemlisi hocam kasayı ona emanet ediyorsunuz. Bir elektrik kesintisine anakart işlemci ekran kartı kısa devre olmasın diye kaliteli PSU almanız şart. Rampage ile 10 kere elektrik kesilir bir şey olmaz ama 11. de üzülürsünüz.

Şu an bir ilginç veri daha edindim PassMark testi yaparken ekteki görsel şeklinde uyarı alıyorum bilen eden var mıdır?

Dosya Ekleri

• a.PNG
    a.PNG
    360,6 KB · Görüntüleme: 34

Technopat Haberler

Geri
Yukarı