RTX 3080 kernel 41 hatası nasıl çözülür?

elvenlordd

Femtopat
Daha fazla  
Vallahi 1 hafta önce Gigabyte'ın RTX 3080'i olan bir sistem topladım en ağır testlerde Full yükte 75'i geçmiyordu kernel 41 hatasından gına geldi kartı değiştirdim ASUS TUF 3070 aldım. Gerçi yapmadığım kalmadı komple sistemi değiştirdim neredeyse, prizler mrizler aklınıza gelecek her şeyi yaptım hala kernel 41 hala kernel 41 PC'yi kıracağım artık ilk kez PC topladım pişman oldum CS:GO'da reset atarmı bir PC yahu babamın dandik laptopunda bile oynuyorum ben o oyunu canavar diye aldık PC'yi resetliyor.

Vallahi 1 hafta önce Gigabyte'ın RTX 3080'i olan bir sistem topladım en ağır testlerde Full yükte 75'i geçmiyordu kernel 41 hatasından gına geldi kartı değiştirdim ASUS TUF 3070 aldım. Gerçi yapmadığım kalmadı komple sistemi değiştirdim neredeyse, prizler mrizler aklınıza gelecek her şeyi yaptım hala kernel 41 hala kernel 41 PC'yi kıracağım artık ilk kez PC topladım pişman oldum CS:GO'da reset atarmı bir PC yahu babamın dandik laptopunda bile oynuyorum ben o oyunu canavar diye aldık PC'yi resetliyor.

RTX 3080 kartlar zaten kronik sorunlu olarak gelmişti
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RTX 3080 kartlar zaten kronik sorunlu olarak gelmişti
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartından değilmiş işte sorunum. RAM'den de değilmiş. PSU'dan da değilmiş. SSD'den de değilmiş. Hepsini değiştirdim ben mesela. Sıfırdan Windows kurulumu yaptım. Evdeki prize kadar değiştirdim akım korumalı falan aldım. Yok aga hala kernel 41 oyun girdiğim an PC down :D bir şeyi çok istersen olmazmış ya o hesap senelerdir PC toplamanın hayalindeydim tam topladım ilk günden gg daha da içinden çıkamadım ne yapacağım bilmiyorum sorunu tespit bile edemedim çünkü. Sadece anakart ve işlemci kaldı değiştirmediğim ama onlar sıfır ürün ikinci el değil sıfır ürün hatalı olur mu bilemedim.

Ekran kartından değilmiş işte sorunum. RAM'den de değilmiş. PSU'dan da değilmiş. SSD'den de değilmiş. Hepsini değiştirdim ben mesela. Sıfırdan Windows kurulumu yaptım. Evdeki prize kadar değiştirdim akım korumalı falan aldım. Yok aga hala kernel 41 oyun girdiğim an PC down :D bir şeyi çok istersen olmazmış ya o hesap senelerdir PC toplamanın hayalindeydim tam topladım ilk günden gg daha da içinden çıkamadım ne yapacağım bilmiyorum sorunu tespit bile edemedim çünkü. Sadece anakart ve işlemci kaldı değiştirmediğim ama onlar sıfır ürün ikinci el değil sıfır ürün hatalı olur mu bilemedim.

Üzücü bir durummuş RTX 3080 çok sağlam kart özünde ama kullanamadan gitmiş benim de imkanım olsa RTX 3090 kullanmak gibi bir hayalim var.

Ben de sorun yaşadım. Almadığım mavi ekran hatası kalmadı. Kapanmaların haddi hesabı yok. Hatta bu yükseltmeden önce ve sonra şeklinde iki ayrı sistemle oldu. Aynı donanımla şu an aylardır hata almıyorum. Sorunu ne çözdü bilmiyorum, bios update mi başka bir şey mi. Bir donanımı değiştirmeden önce test etmekte fayda var. Sıfır parça da arızalı olabilir tabii ki. Sıfır ürün direk ölü olarak bile gelebilir. Ama bu sorunu var mı demek? Bilmek zor. Bir parçanın arızalı olduğu son düşüneceğin şey olmalı. Kolayına geliyorsa direk garantiye de yollayabilirsin tabii, onlar çözsün diye, beklemek vs sorun değilse. Ama ürün değişir aynı sorun devam eder vs o yüzden sorunun kaynağını bulmak lazım.

Ben de sorun yaşadım. Almadığım mavi ekran hatası kalmadı. Kapanmaların haddi hesabı yok. Hatta bu yükseltmeden önce ve sonra şeklinde iki ayrı sistemle oldu. Aynı donanımla şu an aylardır hata almıyorum. Sorunu ne çözdü bilmiyorum, BIOS Update mi başka bir şey mi? Bir donanımı değiştirmeden önce test etmekte fayda var. Sıfır parça da arızalı olabilir tabii ki. Sıfır ürün direk ölü olarak bile gelebilir. Ama bu sorunu var mı demek? Bilmek zor. Bir parçanın arızalı olduğu son düşüneceğin şey olmalı. Kolayına geliyorsa direk garantiye de yollayabilirsin tabii, onlar çözsün diye, beklemek vs sorun değilse. Ama ürün değişir aynı sorun devam eder vs o yüzden sorunun kaynağını bulmak lazım.

Ben direk değiştirdim kafam rahat etsin diye sorun neden kaynaklı olabilir diye okumadığım yazı mesaj kalmadı ne gördüysem hepsini değiştim yeni topladığım kasa olmasına rağmen. PSU RAM ekran kartı SSD hepsini değiştim. Evdeki prizleri değiştim. Sıfırdan Windows kurulumu yaptım 11 kullanıyordum optimizasyon sorunu var dediler 10 Pro'ya döndüm. BIOS'tan Secure Boot falan açtım her şeyi yaptım yani ama yok yani çözüm bulamadım. PSU'nun değeri 1650 watt acaba evin elektriğine ağır mı geliyor diye düşünüyorum aklıma başka bir şeyde gelmiyor. BIOS'u güncellemedim bu arada onu yapmayı bilmiyorum. Bu arada OCCT ve FurMark'ı aynı anda çalıştırıyorum 5 saat açık bıraktım geçen 1 kere bile bana mısın demedi kapanmadı. Sadece oyunlarda kapanıyor bu da çok gıcık bir durum.

Ben direk değiştirdim kafam rahat etsin diye sorun neden kaynaklı olabilir diye okumadığım yazı mesaj kalmadı ne gördüysem hepsini değiştim yeni topladığım kasa olmasına rağmen. PSU RAM ekran kartı SSD hepsini değiştim. Evdeki prizleri değiştim. Sıfırdan Windows kurulumu yaptım 11 kullanıyordum optimizasyon sorunu var dediler 10 Pro'ya döndüm. BIOS'tan Secure Boot falan açtım her şeyi yaptım yani ama yok yani çözüm bulamadım. PSU'nun değeri 1650 watt acaba evin elektriğine ağır mı geliyor diye düşünüyorum aklıma başka bir şeyde gelmiyor. BIOS'u güncellemedim bu arada onu yapmayı bilmiyorum. Bu arada OCCT ve FurMark'ı aynı anda çalıştırıyorum 5 saat açık bıraktım geçen 1 kere bile bana mısın demedi kapanmadı. Sadece oyunlarda kapanıyor bu da çok gıcık bir durum.
Ne yaptınız hocam uzay mekiğimi o 1650w ne :D

Dostum anakart ile ilgili olabilir mi sorun?

Ne yaptınız hocam uzay mekiğimi o 1650W ne :D

Hocam 3070 var işte şu an Asus TUF yetersiz olcağına fazlası olsun diye 1650 watt taktım kernel 41 alınca değiştirdim markasını ama yine 1650 watt taktım acaba watt mı fazla geliyor da kapanıyor PC hala çünkü anakart ve işlemci harici her şeyi değiştirdim.

Dostum anakart ile ilgili olabilir mi sorun?

Vallahi dostum denemediğim bir o bir de işlemci kaldı ama onlar sıfır cihaz diye ihtimal vermedim diğerlerini sağdan soldan toplamıştım değiştirdim benim aklıma su an sadece PSU 1650 watt ve 80+ değil diye bu belayı çekiyorum ihtimali geliyor. 1650 watt ağır gelebilir mi sizce? 3070 sisteme kaç watt ideal mesela. Yoksa PSU'nun wattı fark etmez mi?

Ben de benzer.

Değiştirmediğin bir şeyden de olabilir, XMP vs türü bir bios ayarı sorunu da olabilir. Bios güncellemesi yap mutlaka. Ram tam temas etmiyordur o da olabilir. Kasada kısa devre gibi bir şey olabilir. Elektronik biraz tuhaf böyle. Yıllarca kullansan da bazen açıklamasız sorunlar olabiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı