OverC0
Hectopat
- RAM
- XPG 32GB 3000MHz (4x8)
- SSD veya HDD modeli
- 2x Samsung 970 Evo Plus 1TB
- Ekran kartı
- MSI RTX 3080 Suprim
- Anakart
- Asus TUF B450 Gaming II
- İşlemci
- Ryzen 7 5700X3D
Geçenlerde RX 6800 ile Valorant ve diğer oyunlarda yaşadığım düşük FPS sorunu hakkında bir konu açmıştım, ancak henüz bir çözüm bulamadık. Bu süreçte işlemcimi Ryzen 7 3800X'ten Ryzen 7 5700x3D'ye, RAM'imi ise 16 GB'tan 32 GB'a yükselttim. Ancak sorun devam etmekte.
Ekran kartımı RX 6800'den RTX 3080'e geçirdim ve aldığım kart oldukça temiz durumda. Donma sorunları biraz azaldı ama hâlâ devam ediyor. Valorant'ta FPS artışı sağladım ancak Rust gibi oyunlarda FPS düşüşleri gözlemliyorum ve genel olarak her oyunda donma sorunları yaşıyorum.
Soğutma konusunda sıkıntım yok, kasamda hava akışı düzgün ve işlemci sıcaklıkları 65°c'yi geçmiyor. İşlemcimde ise 360mm sıvı soğutma kullanıyorum.
Bu durumda anakart veya RAM'den kaynaklanan bir sorun olabilir mi? Yardımcı olabilecek bir çözüm öneriniz var mı?
Asus TUF B450'den MSI MEG X570 ACE'e geçiş yaptım ve bazı iyileşmeler oldu, ancak hala bir sorun varmış gibi hissediyorum. RAM ve PSU değişimi yaptıktan sonra tekrar deneyeceğim. Bununla birlikte, sistemimde değişmeyen tek şey sanırım sıvı soğutmam kalıyor.
Ekran kartımı RX 6800'den RTX 3080'e geçirdim ve aldığım kart oldukça temiz durumda. Donma sorunları biraz azaldı ama hâlâ devam ediyor. Valorant'ta FPS artışı sağladım ancak Rust gibi oyunlarda FPS düşüşleri gözlemliyorum ve genel olarak her oyunda donma sorunları yaşıyorum.
Soğutma konusunda sıkıntım yok, kasamda hava akışı düzgün ve işlemci sıcaklıkları 65°c'yi geçmiyor. İşlemcimde ise 360mm sıvı soğutma kullanıyorum.
Bu durumda anakart veya RAM'den kaynaklanan bir sorun olabilir mi? Yardımcı olabilecek bir çözüm öneriniz var mı?
Asus TUF B450'den MSI MEG X570 ACE'e geçiş yaptım ve bazı iyileşmeler oldu, ancak hala bir sorun varmış gibi hissediyorum. RAM ve PSU değişimi yaptıktan sonra tekrar deneyeceğim. Bununla birlikte, sistemimde değişmeyen tek şey sanırım sıvı soğutmam kalıyor.
Asus TUF B450'den MSI MEG X570 ACE'e geçiş yaptım ve bazı iyileşmeler oldu, ancak hala bir sorun varmış gibi hissediyorum. RAM ve PSU değişimi yaptıktan sonra tekrar deneyeceğim. Bununla birlikte, sistemimde değişmeyen tek şey sanırım sıvı soğutmam kalıyor.Geçenlerde RX 6800 ile Valorant ve diğer oyunlarda yaşadığım düşük FPS sorunu hakkında bir konu açmıştım, ancak henüz bir çözüm bulamadık. Bu süreçte işlemcimi Ryzen 7 3800X'ten Ryzen 7 5700x3D'ye, RAM'imi ise 16 GB'tan 32 GB'a yükselttim. Ancak sorun devam etmekte.
Son düzenleme: