RTX 3080 sistem RDR 2'de 55 FPS veriyor

Noahkriin

Zeptopat
Daha fazla  
Herkese selam dostlar,

Benimle tamamen aynı özelliklere sahip bir bilgisayar ile benim bilgisayarımın arasında dağlar kadar fark var. Aldığım FPS ve performans değerli olması gerekene göre fazla düşükmüş gibi hissediyorum.
İşlemcimin hafif yetersizliğinden dolayı uçuk değerler tabii ki de beklemiyorum fakat almam gerekenden de aşağıda değerler aldığım için konuyu açmak istedim çünkü ne yapmam gerektiğini ve problemin ne olduğunu bilmiyorum. Bilgi arkadaşlar yardımcı olabilirse çok mutlu olurum.

Bilgisayar özelliklerim.
Gigabyte Gaming OC RTX 3080 10GB.
Ryzen 5 5600X.
Corsair Vengeance Dual channel 8x2 16 GB RAM 3200MHz CL14.
Gigabyte B450 h
Kingston m2. SSD 1TB.
Power Boost 750W 80Plus PSU.
Windows 11.
Kule tipi soğutucu kullanıyorum.
GPU ve CPU sıcaklık değerlerim ortalama 72-78 üzerine çıktığını henüz görmedim.
Bütün sürücülerim tamamen güncel ve temiz kurulu.
Windows 11 orijinal ve güncel.

Belli başlı ana akım oyunlarda benimle birebir aynı bilgisayarı kullanan arkadaşım aldığı FPS değerleri ve benimkiler şöyle.
Oyun ----- benim PC ---- arkadaşımın PC.
Cyberpunk 2077 Ultra RTX - on 50-60FPS Ultra RTX - on 85-75FPS
CS:GO Low - 200 - 180FPS Low - 310 - 220 FPS.
RDR2 Ultra - 65 - 55FPS Ultra - 95-85 FPS.

Ana fikri anlamışsınızdır diye oyun listesini uzun tutmuyorum.
Yapmam gereken veya görmek istediğiniz ekstra değer olursa paylaşmaya hazırım. Birebir aynı bilgisayarı kullanan arkadaşımla benim farkım nedir?
Problemle ilgili yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim.

Çözünürlük nedir? Ayrıca RDR2 de optimize ayarları kullanarak minimal kalite kaybıyla 55'ten rahatlıkla 85'lere çıkabilirsiniz.
1920x1080 Kullanıyoruz hiç 1440P denemedim. Fakat arkadaşımla yaptığımız ayarlar tamamen aynı. Aynı ayarları kullandığımız halde onun aldığı fps daha yüksek.

BIOS tan XMP ayarını etkinleştirdim ve oyunları 2K çözünürlüğe çektim. FPS artışı sağlandı şu anda fakat sebebini anlamadım. Aldığım fps yine performans için yeterli değil tabiki de

dlss açıkmıydı

Değişik. Arkadaşınız DLSS kullanıyor olmasın?

Çözünürlük nedir? Ayrıca RDR2 de optimize ayarları kullanarak minimal kalite kaybıyla 55'ten rahatlıkla 85'lere çıkabilirsiniz.

BIOS tan XMP ayarını etkinleştirdim ve oyunları 2K çözünürlüğe çektim. FPS artışı sağlandı şu anda fakat sebebini anlamadım. Aldığım fps yine performans için yeterli değil tabiki de

Son düzenleme:
Sorununuzun kaynağını bulduğumu düşünüyorum. Biosa girin ve Precision Boost Overdrive ayarını etkinleştirin. Bu ayar etkinleştirilmemişse işlemci sıcaklığı düşer fakat performansda düşer. Etkinleştirilirse ise sıcaklık artar sıcaklıkla birlikte %20 performans artışıda olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı