Çözüldü RTX 3080 sistem Shadow of the Tomb Raider oynarken kapanıyor

• Konuyu başlatan mu1453
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 3.653
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mu1453

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Herkese merhaba, MSI RTX 3080 Suprim X ekran kartı ile Shadow of the Tomb Raider adlı oyunda her şey ultra ayarlarda iken 4K'da sistem bir anda kapanıyor.
Sistemim PSU: Cooler Master MWE 750 Gold
Ekran kartı: MSI RTX 3080 Suprim X
İşlemci: R7 1700
Anakart: MSI X470 GAMING PRO Carbon AC
@Recep Baltaş @Ali Güngör

Not: O işlemci, ekran kartına küfür demeyin çünkü kart ağabeyimin belli bir süreliğine ben kullanıyorum,

Çözüm
Efendim sabah sabah rahatsız ediyorum ama sonuç nedir? Mavi ekran yediniz mi? Crash yediniz mi? Error yediniz mi? Sorun var dedi mi program?
Not: Ben sadece sorunu çözmeye çalışıyorum.

Daha deneyemedim, başka bir güç kaynağım vardı. Onu tamir ettirdim o gelince deneyeceğim

Daha deneyemedim, başka bir güç kaynağım vardı onu tamir ettirdim o gelince deneyeceğim

Şimdi tamir ettirdiğim güç kaynağı ile denedim, sorun çözüldü
Güç kaynağı gibi geliyor açıkçası.

4K çözünürlük için onu diyen cahilin tekidir. RTX 3090 ile tüm Ryzen nesillerinin verileri bu şekilde;

Eki Görüntüle 903157

Yani bu çözünürlükte GPU limitli olduğundan sıkıntı değil elbette. 1080P ya da 1440P oynasanız, ya da 4K için ayarları düşürseniz ciddi farklar çıkacaktır ortaya. Birazda oyuna bağlı tabi her oyun 4K'da yüksek gereksinimlere sahip değil.
Hımm, tamam onu bir deneyeyim

Şöyle, mavi ekran filen yok çat diye kapanıyor bir anda

İlk şüpheli PSU bu durumda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
aynen bu videodaki gibi bir anda kapanıyor.
7.34'den itibaren

Mavi ekran falan yok çat diye kapanıyor bir anda

OC yapma 4K'da ihtiyacın yok zaten stok halde bile altından kalkar.

Yani bu çözünürlükte GPU limitli olduğundan sıkıntı değil elbette. 1080P ya da 1440P oynasanız, ya da 4K için ayarları düşürseniz ciddi farklar çıkacaktır ortaya.

Orası öyle. FPS değeri yükseldikçe besleme sıkıntısı da ona göre büyüyor. Yeni nesil orta seviye bir kart bile 1080P'de kullanılacaksa 5. nesil Ryzen ve 11. nesil Intel'in tekli çekirdek gücüne ihtiyaç duyacak. Ya da çare 2K.

Direk kapanması bana da PSU gibi geldi. 4Kda GPU usage %100e yakındır. O yüzden yüke binince güç yetmiyor. Overclock yapmayip tüm ayarları defaulta çekin ve elzem olmayan donanımların bağlantısını kesip minimum güç ister şekilde açın.

Bence PSU yükseltme zamanı gelmiş. Alternatif olarak Gpu undercolt yapılabilir Afterburner ile.

Siz bu görüntüyü nereden buldunuz merak ettim link verebilir misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok teşekkürler sağ olun
PSU' yu daha yeni almıştım ya maximum 1 sene oldu
Aklıma bir şey takıldı, benim kendi ekran kartım GTX 1070, CPU'da 3.6 GHZ'de çalışıyor, benim monitörümün 1080p@144hz, Asus VG258Q var, DSR ile 4K'ya çıkıyor 1070 onda bir sıkıntı olmuyor tabi 4k'da 1070 nerede RTX 3080 nerede

Kısacası çözünürlükten ziyade FPS beklentinize göre işlemci almak en mantıklısı bana sorarsanız. Yani 4K bile oynasanız canınız daha yüksek FPS istiyorsa gerçekten bunu elde etmek zor değil çoğu oyunda ayarları kısarak bunu elde edebiliyorsunuz ama konu dışına çok çıkmak istemiyorum.

Yani isterseniz 5500XT ile 4K oyun oynamanıza engel olan bir şey gerçekten yok. Çoğu ''hafif'' oyunu 4K oynuyorum ben. Mesela ESO, Guild Wars 2 ve GTA V böyle oynadığım oyunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…