Merhabalar başlıkta da belirttiğim gibi ROG 3080'li bir sistem toplayacağım. En son sistemimi 2016 yılın da topladığım için yeni parçalara biraz uzak kaldım. 10-15 gündür araştırmalar yapıyorum ASUS STRIX 3080 kovalamaya çalıştım sonunda stokta buldum ve satın aldım biraz fan boyluğum var ASUS'a karşı. Bilgisayarın kasası Corsair 500D SE Premium'da uzun süredir çok beğendiğim bir kasaydı. Sizden bu 2 parçanın üstüne tavsiyeler bekliyorum özellikle 4K monitör tavsiyeleriniz önemli bu 2 parçanın dışında eski bilgisayarımdan sadece Samsung 500GB M.2 NVMe kalacak. Herhangi bir bütçe belirtmek istemiyorum monitör hariç 12K-15K civarı daha harcanabilir. Düşündüğüm işlemciler 10900K veya Ryzen 5900X'di ama 5900X stoklarda bulmak maalesef çok zor oluyor 1 hafta içinde toplamak istediğimden beklemeye vaktim olmayabilir. Estetik benim için biraz önemli neyse çok uzatmayayım ben araştırmaya devam edeceğim. Benden çok daha fazla deneyimi ve bilgisi olan birçok arkadaşımız var burada tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum.
Ps: Ufak bir not eklemek istedim ASUS'un mühürlü kutusunun içinden çıkan garanti belgesi 3080 TUF'a ait biraz şaşırttı beni resmini aşağıya ekledim herhangi bir garanti durumunda problem yaratır mı?