RTX 3080 sistem toplama

DTZNLC

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar başlıkta da belirttiğim gibi ROG 3080'li bir sistem toplayacağım. En son sistemimi 2016 yılın da topladığım için yeni parçalara biraz uzak kaldım. 10-15 gündür araştırmalar yapıyorum ASUS STRIX 3080 kovalamaya çalıştım sonunda stokta buldum ve satın aldım biraz fan boyluğum var ASUS'a karşı. Bilgisayarın kasası Corsair 500D SE Premium'da uzun süredir çok beğendiğim bir kasaydı. Sizden bu 2 parçanın üstüne tavsiyeler bekliyorum özellikle 4K monitör tavsiyeleriniz önemli bu 2 parçanın dışında eski bilgisayarımdan sadece Samsung 500GB M.2 NVMe kalacak. Herhangi bir bütçe belirtmek istemiyorum monitör hariç 12K-15K civarı daha harcanabilir. Düşündüğüm işlemciler 10900K veya Ryzen 5900X'di ama 5900X stoklarda bulmak maalesef çok zor oluyor 1 hafta içinde toplamak istediğimden beklemeye vaktim olmayabilir. Estetik benim için biraz önemli neyse çok uzatmayayım ben araştırmaya devam edeceğim. Benden çok daha fazla deneyimi ve bilgisi olan birçok arkadaşımız var burada tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum.

PS: Ufak bir not eklemek istedim asusun mühürlü kutusunun içinden çıkan garanti belgesi 3080 tuf'a ait biraz şaşırttı beni resmini aşağıya ekledim herhangi bir garanti durumunda problem yaratır mı ?

Dosya Ekleri

• Screenshot_170.png
    Screenshot_170.png
    230,8 KB · Görüntüleme: 79
  • Screenshot_172.png
    Screenshot_172.png
    108,5 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
Merhabalar başlıkta da belirttiğim gibi ROG 3080'li bir sistem toplayacağım. En son sistemimi 2016 yılın da topladığım için yeni parçalara biraz uzak kaldım. 10-15 gündür araştırmalar yapıyorum ASUS STRIX 3080 kovalamaya çalıştım sonunda stokta buldum ve satın aldım biraz fan boyluğum var ASUS'a karşı. Bilgisayarın kasası Corsair 500D SE Premium'da uzun süredir çok beğendiğim bir kasaydı. Sizden bu 2 parçanın üstüne tavsiyeler bekliyorum özellikle 4K monitör tavsiyeleriniz önemli bu 2 parçanın dışında eski bilgisayarımdan sadece Samsung 500GB M.2 NVMe kalacak. Herhangi bir bütçe belirtmek istemiyorum monitör hariç 12K-15K civarı daha harcanabilir. Düşündüğüm işlemciler 10900K veya Ryzen 5900X'di ama 5900X stoklarda bulmak maalesef çok zor oluyor 1 hafta içinde toplamak istediğimden beklemeye vaktim olmayabilir. Estetik benim için biraz önemli neyse çok uzatmayayım ben araştırmaya devam edeceğim. Benden çok daha fazla deneyimi ve bilgisi olan birçok arkadaşımız var burada tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum.

Ps: Ufak bir not eklemek istedim ASUS'un mühürlü kutusunun içinden çıkan garanti belgesi 3080 TUF'a ait biraz şaşırttı beni resmini aşağıya ekledim herhangi bir garanti durumunda problem yaratır mı?

Kendı sıstemımın bıleşnlerını önerebılırım. Sıstemlerımız oldukça benzıyor.
ASUS ROG STRIX Z490-E anakart.
Sageta 2TB HDD.
Samsun 1T 970 Evo Plus SSD.
Corsair Obsidian 500D kasa.
Intel i9 10900K işlemci.
Corsair iCUE H150I elitte capellix sıvı soğutucu.
ASUS ROG STRIX 3080 OC.
G.Skill 16gbx2 Trident Z RAM.
Corsair AX850 850W 80+ Titanium Full modüler 135mm fanlı PSU.

Kasa harici diğer donanımlar:
Phanteks evolve sound mini ses sistemi.
Corsair K95 brown swtich klavye.
Samsung G7 32 inç monitör.

Bu da benim sistemimin bileşenleri:

Anakart ASUS ROG X570-F.

İşlemci R9 3900X.

RAM'ler G.Skill Trident Z Neo (2x16) 32 GB 3600 MHz CL16.

Sıvı soğutucu Corsair H100X.

PSU Cooler Master Vanguard V1000 Gold Full moduler.

Kasa Sharkoon TG5.

SSD James Donkey 960 GB.

ASUS TUF 3080.

Bu da benim sistemimin bileşenleri:

Anakart ASUS ROG X570-F.

İşlemci R9 3900X.

RAM'ler G.Skill Trident Z Neo (2x16) 32 GB 3600 MHz CL16.

Sıvı soğutucu Corsair H100X.

PSU Cooler Master Vanguard V1000 Gold Full moduler.

Kasa Sharkoon TG5.

SSD James Donkey 960 GB.

ASUS TUF 3080.
Ben ekran kartını hala bulamadım bu arada, tek o kaldı kovalıyorum ^^

AMD işlemciyi bir şekilde temin edin, İntel2in çok önünde o güzel sisteme AMD yakışır.
Monitör olarak Samsung 27 ya da 32" 4 60 HZ alırdım. Kişisel bir tercih. Samsung'un çok daha kaliteli ürünleri olduğunu düşünüyorum. Bir yandan da ASUS'un oyuncu monitörleri de çok hoş. Trident Z Neo RAM'ler de çok başarılı.

AMD işlemciyi bir şekilde temin edin, İntel2in çok önünde o güzel sisteme AMD yakışır.
Monitör olarak Samsung 27 ya da 32" 4 60 HZ alırdım. Kişisel bir tercih. Samsung'un çok daha kaliteli ürünleri olduğunu düşünüyorum. Bir yandan da ASUS'un oyuncu monitörleri de çok hoş. Trident Z Neo RAM'ler de çok başarılı.
Uzun arastırmalarım sonucunda i9 10900k tercih ettim teşekkur ederim ^^

Kendı sıstemımın bıleşnlerını önerebılırım. Sıstemlerımız oldukça benzıyor.
ASUS ROG STRIX Z490-E anakart.
Sageta 2TB HDD.
Samsun 1T 970 Evo Plus SSD.
Corsair Obsidian 500D kasa.
Intel i9 10900K işlemci.
Corsair iCUE H150I elitte capellix sıvı soğutucu.
ASUS ROG STRIX 3080 OC.
G.Skill 16gbx2 Trident Z RAM.
Corsair AX850 850W 80+ Titanium Full modüler 135mm fanlı PSU.

Kasa harici diğer donanımlar:
Phanteks evolve sound mini ses sistemi.
Corsair K95 brown swtich klavye.
Samsung G7 32 inç monitör.
Öncelikle yorumlar için teşekkür ederim. Benim aklımda da söylediğiniz aio vardı. Sisteminizi tam anlamıyla toplayıp kurduysanız 360mm radyatör tarafından gelen borular aşağıda olacak şekilde montaj yapabildiniz mi? Ekran kartı büyük sıkıntı çıkarma ihtimali biraz da olsa var gibi geldi. Şu resimde attığım şekilde olması ömrünü, daha iyi soğutmasını ve pump whine denilen ses olayını azalttığı ile ilgili güzel bir video yapmış gamersnexus.

Ben de öyle düşünüyorum zaten test sonuçları ortada fakat bulmak zor newegg'den filan yakalamak çok mümkün değil bir kaç yerle konuşup ayarlamaya çalışacağım bakalım. Monitör olarak Asus rog pg278qr 165hz 2k kullanıyorum 4 yıldır çok memnunum rekabetçi oyunları bunda oynamaya devam edeceğim sanırım ama 4k cyberpunk gibi single player oyunları keyifle oynayabileceğim bir monitör arıyorum 4k monitörün 144hz olup olmaması konusunda çok kararsız kaldım.

Dosya Ekleri

• c0NgmUo.png
    c0NgmUo.png
    1.000,3 KB · Görüntüleme: 54
Bütçenız varsa 144hz olsun tabıkı. Onun dışında ekran kartını henüz alamadıgım ıcın montajlamadım ama bır sıkıntı çıkarmaz gıbı gelıyor kasa baya büyük, oldukça fazla pay bırakılmış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı