RTX 3080 sistem toplama

Yer
sakarya/akyazı
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde ASUS TUF RTX 3080 var şu an yaza doğru bir sistem toplayacağım.
Şöyle bir sistem toplamak istiyorum sizce nasıl 2-4K için.
Rica etsem seçmemde yardımcı olur musunuz F/P açısından hani şuna hiç gerek yok diyeceğiniz ne var veya şunu şöyle al oradan artan para ile şunu yükselt vs dediğiniz?
Çünkü i9 abartı kaçıyor i7'ye vereceğim ekstra 2K para ile RAM ihtiyacımı gideriyorum, mesela bunun gibi örneklerle ne tavsiye edersiniz sistem nasıl sizce tam olarak bunları almayı planlıyorum.
Not: Sıvı soğutma aynı modelin 360r olanını alacağım ekran kartını zaten dedim 3080 var 15k ya almıştım 15 klık herhangi bir kartı koydum listeye onu es geçebilirsiniz, ve koltuk vs yi de sonra alabilirim ama aynısını alacağım :)
Not: Aynı bileşenler ama hepsi PSU, anakart, sıvı soğutma da TUF serisinden yapmak isterdim ama bunları tercih ettim.
Fikirleriniz nedir acaba?
Toplayacağım belki de son sistem :) olabildiğince en iyisini toplama peşindeyim en son böyle en iyisini toplayacağım dediğimde 2017 de i 7 7700k ile GTX 1060 6 GB almıştım 1080 alacaktım ama şartlar öyle gelişti :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 2-3 k fazla vererek (dışarıda daha ucuza toplanır) DDR5 sistem toplanır. Bunu kesinlikle önermiyorum.
Sizin için topladığım şu ürüne de bakabilirsiniz. Farklı yerlerden toplayın daha ucuza gelecek, sizi uzun bir süre götürür gibi. Olası ekran kartı değişiminde de yani 40xx serilerine geçmeniz durumunda da işlemci üzmez. İsterseniz yükseltebilirsiniz onu da ama kesinlikle ddr4 sistem dizmeyin bu paraya yoksa bkz. şunu demek zorunda kalacağım.

Not: Kasa vs değiştirebilir, gelip bana bağırmayın, sıvı soğutmaya uygun direkt onu ekledim.

Evet öyle yapacağım bunlar alacağım parçalar farklı yerlerden indirim kovalayıp alacağım parçalar yerinde ve olması gerektiği gibi mi yoksa daha alt seviye parçalar iş görür mü fp açısından

Hocam parçaları farklı yerlerden alsanız 10k falan daha ucuza gelir.

hocam şöyle söyleyeyim peki ben intel taraftarıyım ryzen hiç anlamam bulaşmam lakin ryzen 5 5800x çok önerdiler aşırı sağlam işlemciymiş
benim amacım rtx 3080 için 2 k çözünürlükte sağlam bir sistem kurmak ne abartıya kaçacak ne de parçalardan kısacak ilerde belki rtx 4070 ti a yükseltirim kartı belli olmaz bu toplayacağım son sistemim diyebilirim artık bir dahakini 5-7 sene sonra anca
o yüzden olabildiğince iyisi olsun istiyorum yoksa bende biliyorum i9 a rtx 4090 ı takmayı :)

Son düzenleme:
Nasıl yani ddr5 sistem daha mı iyi diyorsunuz ram Cl degerleri 18 civarı ama
Sadece CL değeri olarak düşünmeyin. Frekans olarak daha hızlı işlem yapabilme kapasitesiyle de DDR5 sistemi önerdim. Geleceğe yatırım gibi düşünebilirsiniz bunu. Satmaya kalksanız daha yeni parçalar olduğu için daha rahat satacaksınız.
Daha ucuza da FP dizilebilir mi? Dizilebilir. Sizin bütçenize göre ben bunu söyledim. Daha ucuza da DDR5 veya DDR4 dizilebilir. Ben şu an dizecek olsam kesinlikle DDR5 dizerdim.

Sadece CL değeri olarak düşünmeyin. Frekans olarak daha hızlı işlem yapabilme kapasitesiyle de DDR5 sistemi önerdim. Geleceğe yatırım gibi düşünebilirsiniz bunu. Satmaya kalksanız daha yeni parçalar olduğu için daha rahat satacaksınız.
Daha ucuza da FP dizilebilir mi? Dizilebilir. Sizin bütçenize göre ben bunu söyledim. Daha ucuza da DDR5 veya DDR4 dizilebilir. Ben şu an dizecek olsam kesinlikle DDR5 dizerdim.
mesela ne olabilir hocam hangi parçalar alınabilir

Mesela her şey dahil şöyle bir ryzen sistem nasıl olur sizce
Not : 25 bin ekran kartı koydum onu düşmeyi unutmayın

mesela ne olabilir hocam hangi parçalar alınabilir

Mesela her şey dahil şöyle bir ryzen sistem nasıl olur sizce
Not : 25 bin ekran kartı koydum onu düşmeyi unutmayın

Ağa her türlü 40 k yi buluyor hani monitör ekran kartı hariç 30k

@Cemalettinbayraktar @Xoenna @qRowLing @Cozen24 @qRowLing
arkadaşlar
elimde asus tuf rtx 3080 12gb var şuan
buna göre sağlam bir sistem kurmak istiyorum beni 5-6 yıl götürsün yeter
i7 7700k ile gtx 1060 6gb vardı tam 5 yılı devirdim taş gibi buraya kadar getirdi halen daha da gideri var
şuan toplayacağım sistem de öyle olsun 2k-4k da üzmesin yokmu daha dercesine sağlam bir sistem olsun istiyorum ne abartıya kaçacak ne de ucuza alt seviyeye inecek gerekirse ssd ram vs sonra alırım ama anakart ve işlemci taş gibi olsun çünkü onları aldım mı bir daha değişme imkanı çok az
işin özü aklımda
i5 13600k ile z 690
ryzen 7 5800x3d ile b550
gibi bir sistem vardı aklımda
lakin en son şöyle bir şey çıkardım ortaya sizce nasıl bir fikir alabilir miyim
ne tavsiye edersiniz ?
teşekkürler

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı