Çözüldü RTX 3080 sistemde Battlefield 2042 ve Battlefield 4 oyundan atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kuzeyden

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Battlefield 2042'de hata vermeden oyundan atiyor. Oyundan atmadan önce grafikte hatalar oluyor (tanklar oyuncular havada ucuyor falan), denemek icin Battlefield 4 yükledim, Battlefield 4'te de atmadan önce görüntü donuyor. Baslangicta islemcim cok isiniyor diye (85derece falan) düsünmüstüm o yüzden sivi sogutma ile degistirdim, sicakligi 65 dereceye kadar düsürdüm fakat sorun ortadan kalkmadi. Acaba bu konu hakkinda bilgisi olan yardimci olabilecek biri var mi aranizda?

Simdiden teşekkürler.

Islemci: Ryzen 9 5950X.
Grafik karti: RTX 3080 12 GB (grafik karti driver güncel durumda)
RAM: 32 GB.
Windows 11.
Internet hizi: 100-200Mbit
Ping - 30-40

Çözüm
Bütün her seyi denedikten sonra sorun, Logitech'in G Hub programini kaldirmamla cözüldü :)
Arkadaşlar merhaba,

Battlefield 2042'de hata vermeden oyundan atiyor. Oyundan atmadan önce grafikte hatalar oluyor (tanklar oyuncular havada ucuyor falan), denemek icin Battlefield 4 yükledim, Battlefield 4'te de atmadan önce görüntü donuyor. Baslangicta islemcim cok isiniyor diye (85derece falan) düsünmüstüm o yüzden sivi sogutma ile degistirdim, sicakligi 65 dereceye kadar düsürdüm fakat sorun ortadan kalkmadi. Acaba bu konu hakkinda bilgisi olan yardimci olabilecek biri var mi aranizda?

Simdiden teşekkürler.

Islemci: Ryzen 9 5950X.
Grafik karti: RTX 3080 12 GB (grafik karti driver güncel durumda)
RAM: 32 GB.
Windows 11.
Internet hizi: 100-200Mbit
Ping - 30-40
Acaba oyunun uyumluluk ayarlarını Windows 10 veya 8 'e çekip tekrar deneme şansınız var mı?
1665740560361.png

Bir diğer okuduğum şey ise ekran kartının BOOST ve OC durumunu bu oyunu açarken durdurmanız yönünde. Otomatik GPU OC kaynaklı problem olarak işaretlenmiş. Eğer kontrol panelinden boost özelliği kapanıyorsa bu oyunda kapatıp dener misiniz?

Anakart biosunuz son versiyon mu?
Evet hepsi güncel

Bu sorun ne zamandan beri var? Eğer grafik sürücüsü güncelleştirmesi sonrasında olduysa DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp bir alt sürümünü yüklemeyi dene.
Eski sürücü ve güncek sürücü ile de denedim. Sorun degismedi.

Acaba oyunun uyumluluk ayarlarını Windows 10 veya 8 'e çekip tekrar deneme şansınız var mı?
Eki Görüntüle 1543555

Bir diğer okuduğum şey ise ekran kartının BOOST ve OC durumunu bu oyunu açarken durdurmanız yönünde. Otomatik GPU OC kaynaklı problem olarak işaretlenmiş. Eğer kontrol panelinden boost özelliği kapanıyorsa bu oyunda kapatıp dener misiniz?
Daha önce duymadigim ve bilgim olan seyler degil bunlar ama deneyecegim tesekkürler

İşlemciye overclock yapılı ise kaldırmayı deneyin.
Islemcimi aldiktan overclock ile alakali herhangi bir islem yapmadim. Standart özelliklerinde overclock acik mi?

Evet hepsi güncel

Eski sürücü ve güncek sürücü ile de denedim. Sorun degismedi.

Daha önce duymadigim ve bilgim olan seyler degil bunlar ama deneyecegim tesekkürler

Islemcimi aldiktan overclock ile alakali herhangi bir islem yapmadim. Standart özelliklerinde overclock acik mi?
Ekran kartınızın tam modelini atma şansınız mevcut mu? Teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı