Yanlış bilgiyi gösterip doğrusunu belirtmiyorsanız, bu tarz yorumlar gereksiz. Raporlayınız.
Kart en yüksek 400W çekiyor.
750W'dirki her şey birden yüklenirse sistem kapanmasın. Geliştirmeye alan kalsın dersen 850.
RTX 3080 600W'a kadar çıkıyor mu gerçekten anlık olarakda olsa? Aradaki verdiğiniz fark %50 farkındaysanız.Misal RTX 3080 Suprim aldınız, maksimum güç tüketimi 400W olsun diyelim. Peak ile milisaniyelik olarak 600W'a kadar çıksın. 3080'in ROG modeli için bu değer 550W olabilir ve sistem kapanmaları da bu yüzden gerçekleşir zaten.
RTX 3080 600W'a kadar çıkıyor mu gerçekten anlık olarakda olsa? Aradaki verdiğiniz fark %50 farkındaysanız.
RTX 3080 600W'a kadar çıkıyor mu gerçekten anlık olarakda olsa? Aradaki verdiğiniz fark %50 farkındaysanız.
MSI GeForce RTX 3080 Suprim X Review - The Biggest Graphics Card in the World
The MSI GeForce RTX 3080 Suprim X is the new flagship series from MSI. It comes with the biggest cooler we've ever seen, which achieves unbelievable noise levels, quieter than any other RTX 3080. A large factory OC is included, too, and a dual BIOS as well.www.techpowerup.com
İyi de Suprim X kullanıyorum, gaming sırasında paylaşılan grafiğinde gösterdiği gibi 400-420W bandını geçtiğini görmedim. Furmark'ta bile 450W maximum çekiyor. Furmark ekstrem bi durum. Furmark yapılırken işlemci ve bütün dahili componentler maksimum tüketim de bulunmayacak ki. Hadi OCCT power testi yaptık diyelim, 450W GPU, 250W CPU çekti. Sistemdeki kalan componentlerin 150W üzeri tüketim yaptığını varsaymamız gerekiyor.Yok onlar birer örnekti ama 500W'a zorlayan modeller mevcut. Genelde ROG, Suprim modelleri oluyor:
ASUS GeForce RTX 3080 12 GB STRIX OC Review - 20% more VRAM
The ASUS GeForce RTX 3080 12 GB STRIX OC brings more than just an additional 2 GB of VRAM over the 10 GB RTX 3080. In our in-depth review, we're checking performance of 25 games and ray tracing performance, and we also measure VRAM usage for each tested game.www.techpowerup.com
Referans tasarım 3080 ile aradaki maksimum ve peak güç tüketimi farkı da görülüyor. Model epey önemli dediğim gibi.
gaming sırasında paylaşılan grafiğinde gösterdiği gibi 400-420W bandını geçtiğini görmedim.
Bende diyorum ki bu tarz durumlar ekstrem durumlar. Böyle bir durumda 1000W'ta yetmeyecek. Aynı şeyi işlemci için de konuşabiliriz o zaman? Varsaydık ki i9 12 veya 13. nesil bir işlemci peak yapıp 400W civarına vurdu, aynı anda ekran kartıda 600W bandına vurdu, e diğer componentlerde çekmeye çalışacak, yine patladık. TDP değerleriyle hesaplanmasının sebebi ekstrem durumların sık yaşanmıyor ve ekstrem durumlarda aynı anda tek bir component bu işi yaşıyor olacağı için ekstra oda bırakılmış oluyor olması. Aynı anda tüm componentlerin maksimum TDP'leri çektiği kaç tane durum yaşayabilirsin ki? Hatta maksimum TDP'lerinin %50 üzerinde çektiği kaç durum yaşayabilirsin?Ondan bahsediyorum, anakartınızdaki sensörler ve kullandığınız yazılımlar bu peakleri gösterebilecek kadar hassas değiller. O kadar hassas sensörleri olsa o anakartın fiyatı epey uçardı.
"Gaming power consumption of the ASUS RTX 3080 STRIX is quite high mostly because they've increased the power limit considerably. Still, almost 400 W is serious business"
O değer yine oyun için belirtildiği üzere. Peakler de aynı şekilde oyunlarda yaşanabiliyor, Furmark olması şart değil. O yüzden elimizdeki en güvenilir kaynak, bu tarz bağımsız kuruluşların lablarında gerçekleştirdikleri testler.
Benim özünde anlatmak istediğim, TDP değerlerini toplayarak güç tüketimi hesabı yapmamamız. İşin içindeki faktörleri de hesaba katmak gibi.
Bende diyorum ki bu tarz durumlar ekstrem durumlar.
ekstrem durumların sık yaşanmıyor
e diğer componentlerde çekmeye çalışacak
Aynı anda tüm componentlerin maksimum TDP'leri çektiği kaç tane durum yaşayabilirsin ki?
Anlatamıyorum sanırım. Sandığınız kadar sık yaşansaydı ben yaşardım. 2 PSU'm var. 650 biri, 1000 biri. 650W PSU ile bir süre 3080 kullandım ben. İşlemcim 95W. Böyle bir matematik yaşanıyor olsa diyorum 650 ile shutdown atardı.Evet zaten ekstrem durumlar hesaba katılarak yapılıyor diyorum. Bu testlerin amacı bu yani.
Sık yaşanıyor. Zaten sık yaşanmasa test esnasında görülmezdi bunlar. Spike dediğimiz konu sık sık yaşanan bir şey, sadece siz farkında olmuyorsunuz:
Pek çok kez yaşanan spike'da sadece en en yüksek görülen o tek değer raporlanıyor. Grafikte gördüğünüz değerden 5-10W düşük pek çok power spike yaşanıyor zaten.
- Spikes: During all previous tests, we recorded the power draw and found the highest single reading, which is reported in this "Power Spikes" test. It provides additional insight into power supply requirements because large spikes can trigger various protections on some cheaper power supplies. A symptom of this is when your PC suddenly turns off when a game is starting, or during gameplay.
Diğerlerini dikkate almaya pek gerek yok, zira işlemci ve GPU haricindeki bileşenler çok düşük güç tüketiyorlar ve her component 12V kanalı üzerinden beslenmiyor. Diğer componentlar için farklı kanallar mevcut.
Aynı anda yaşamaya gerek yok, zira GPU tek başına sistemi kapatmak için yeterli zaten.
650W PSU ile bir süre 3080 kullandım ben
Sandığınız kadar sık yaşansaydı ben yaşardım.
It provides additional insight into power supply requirements because large spikes can trigger various protections on some cheaper power supplies.