RTX 3080 termal pad değişimi

Sait Turan

Megapat
Daha fazla  
İyi günler. 1 ay kadar önce ikinci el bir Aorus 3080 Xtreme aldım. İlk sahibi kartı 4 ay kadar miningte kullanmış ve yurt dışı ürünü olduğu için makul bir fiyattan sattı bana. Ürünün performans bakımından hiçbir sorunu yok gerçekten çok memnunum, fakat çevremdeki kartın çok ısındığını söylüyorlar. Kart boşta 45-50 derecelerde çalışırken oyundan oyuna 65-74 derece aradı bir sıcaklık değeri gösteriyor. Kartın sıcaklık değerleri anormal mi acaba? Termal macun ve termal pad bakımı yaptırmalı mıyım?

Kasanız ne? Ek fan, CPU sıvı soğutması için radyatör vs var mı? CPU sıcaklıklarınız nasıl?
Kasa olarak Thermaltake v200 var, kasanın önünde 3 adet yine aynı marka fan mevcut. Corsair h100 sıvı soğutma mevcut 2 fanlı, 240lık radyatörü kasanın üst kısmında, son olarak bir adet egzoz fanı mevcut. İşlemcim r5 5600x oc halinde (4.2ghz) yük altında 65-70 derece arası çalışıyor.

Kasa olarak Thermaltake V200 var, kasanın önünde 3 adet yine aynı marka fan mevcut. Corsair H100 sıvı soğutma mevcut 2 fanlı, 240'lık radyatörü kasanın üst kısmında, son olarak bir adet egzoz fanı mevcut. İşlemcim R5 5600X OC halinde (4.2GHz) yük altında 65-70 derece arası çalışıyor.

Kasanın hava akışı pek iyi değil zaten.

Kasanın kendinden mi yoksa ben mi yanlış konumlandırmışım acaba?

Hava akışı çok iyi olan 3060'lar bile yük altında 63 dereceleri görüyor gayet normal bence. Sizle alakası yok.

Hava akışı çok iyi olan 3060'lar bile yük altında 63 dereceleri görüyor gayet normal bence. Sizle alakası yok.

Hava akışı derken kasanın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı