RTX 3080 Ti birkaç oyunda mavi ekran veriyor

Mr Untouchable

Megapat
Minidump Rapor Linki
https://1drv.ms/f/c/8624ae10421d8790/EsgpWQWQ83hGgYpWT_QoJYMBjCo_sFzc9byxU1wn3Bug4A?e=XQ1g5a
RAM
GSKILL 6000 MHz. CL30
SSD veya HDD modeli
Kioxia-Exceria Plus M2 SSD 1TB
Ekran kartı
3080 TI Gigabyte Vision
Anakart
MSI B-650S Pro Wifi
İşlemci
AMD 7950x3D
Herkese merhaba. Günlerdir çözemediğim illallah ettiren bir durum mevcut. Belirttiğim sistemimi 2024 yılının nisan ayından beri kullanmaktayım. Fakat aralık ayı sonu-ocak başı sıralarında Diablo 4 oynarken tek tük mavi ekran yemeye başladım başlarda önemsememiştim. Bu durum Path of Exile 2 ile daha da çok alevlendi, artık Path of Exile 1'de oyuna dahi giremiyorum mavi ekran yemekten. Belirli oyunlarda yapıyor gibi gözüküyor, mesela World of Warcraft'a girerken, 8 saat görev yapıyorken harita değiştiriyorken hiçbir sıkıntı yok, aynı şekilde Red Dead Redemption 2 ve LoL oynarkende bu şekilde hiçbir problem çıkarmamakta.

Özellikle POE1&2, Diablo 4'e "giriş ekranı ve yükleme ekranında" mavi ekran yiyorum. Eğer ki bir şekilde girersem bir yerden bir yere ışınlanırken mavi ekranı kesin görüyorum. Artık oyunlara dahi girememeye başladım. En son yediğim BSoD'lara baktığımda bir kere critical proccess died, bir kere KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR hatalarını gördüm. Hem bu forumdan hem diğer sitelerden denemediğim yöntem kalmadı, fakat sorunum hala devam etmekte ve bilgisayarı kullanamıyorum, denediğim yöntemlerin çoğunu yazıyorum ki kafanızda soru işareti kalmasın.

Windows 10 Temiz kurulum, güncelleştirmeli, güncelleştirmeleri silip denemek, Windows 11 aynı şekilde güncelleştirmeli ve güncelleştirmesiz denemek.
4 Farklı GPU Driver, 3 Farklı İşlemci Chipset Driver. Ighub silmek, eski sürüm kullanmak.
Microsoft hizmetlerini devre dışı bırakıp denemek, SFC Scannow, DISM Aracı, Windows Bellek Tanıma, Kioxia SSD sağlık kontrolü %93, CHKDSK /r /f, BIOS'tan EXPO açık ve kapalı şekilde denendi.

Görünürde hiçbir şeyde asla problem yok ama oyun dahi oynayamıyorum artık. Denediğim yöntemlerin hepsinde sıfır hata mevcut gibi gözüküyor. Aktifleştirmeme rağmen minidump dosyası oluşmuyor fakat bugün aldığım bir mavi ekranda Kernel dosyası yakalayabilmişim, paylaşıyorum umarım anlayabilen birileri çıkar da şu illetten kurtulurum. Teşekkür ederim.

RAM testini bir de bu yazılımla yapın. Uzun sürer ama kapsamlı tarama yapar.

Konuyu hortlatmak durumundayım.
Bugün tekrardan temiz kurulum yaptıktan sonra, DDU yardımı ile grafik sürücüsünü de güncellemiş oldum. Anakarta ait olan AMD grafik kartını devre dışı bıraktım. Farklı bios versiyonları denendi, ve hala hiç bir sonuç bulunmuyor. Ama Olay Raporu olarak şöyle bir şey bulabildim, minidump dosyasını oluşturmamakta ısrarcı bilgisayarım üzgünümki. Foruma hakim olmadığım için link olarak bırakmak durumundayım.
Edit: Ekstra depolama aygıtları (1 tane SSD 1 tane HDD var) bağlantısı kesilerekte denendi, masaüstünde bile canı istediğinde mavi ekran verebiliyor. En son aldığım mavi ekran hatası da : Whea Uncorrectable Error.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…