RTX 3080 Ti mı RTX 4070 Ti mı alınmalı?

Bütçe
20.000
3080 Ti almanız durumunda üst kalitede kartlardan almazsanız macun ve thermal pad değişimi yapmanız gerekecek. 330W civarı güç çektiği için çoğu kart ısınıyor. 12K civarına bulup bakımını yaparsanız keyifle kullanırsınız. Zaten oyunları internetten indirdiğinizde FSR3 modlu linkleri oluyor ve güzel çalışıyor. 4000 serisine gerek yok.

Bende de Zotac 3080 Ti var tek sorunu thermal pad ve macun değişim zamanı geldi. Undervolt yapmadan kullanamıyorum. 5000 serisi çıkınca yeni kart alacağım için kartı hiç açmadım. 12K civarına satacağım ki bence değeri o.

En düşük ilan 14K. 50 serisi çıkınca millet elindeki 3080 Ti kartları satar diye düşünüyorum onu bekleyeceğim. Fiyat konusu tartışılır ama şu an ilanlarda düzgün marka kart yok en pahalı ve en alınabilir olan ROG STRIX serisi var 18-19k onu almayı düşünüyorum.

MSI Ventus 3X var çoğunlukla ilanlarda, %60 fan ile 70 derece tutuyor bellekler 80 derece sizce alınır mı? MSI Ventus ile ROG STRIX arasında 5-6k fark var.

Bu konuyu fazla uzatmaya gerek yok AMD NVIDIA'nın altında kalmış berbat bir ekran kartı üreticisi.

AMD saf güç konusunda NVIDIA ile yarışır NVIDIA'nın CUDA çekirdeği ve DLSS gibi faktörleri var sadece. Oyun için AMD'de tercih edilebilir.

En düşük ilan 14K. 50 serisi çıkınca millet elindeki 3080 Ti kartları satar diye düşünüyorum onu bekleyeceğim. Fiyat konusu tartışılır ama şu an ilanlarda düzgün marka kart yok en pahalı ve en alınabilir olan ROG STRIX serisi var 18-19k onu almayı düşünüyorum.

MSI Ventus 3X var çoğunlukla ilanlarda, %60 fan ile 70 derece tutuyor bellekler 80 derece sizce alınır mı? MSI Ventus ile ROG STRIX arasında 5-6k fark var.

Bakımını yapmıştır, 1 yıl sonra tekrar bakım gerektirir. Bence o fiyatlara uğraşmamak için 4070TI alın geçin. Rog serisi vb. o paraya değmez. 12-13Kdan fazla vermezdim açıkçası Ventus modeline.

Temizini bulmak zor, ben 4070 Ti Super alıp geçmiştim sırf o yüzden. İçi açılmış ya da içi açılmamış ısınan kartlarla uğraşmaktansa 0 al garantisi olsun. O traz bir kartın minning yapılmamış olması zor.

Galax'ın ve Gainvard'ın bazı seriler Ventus Gigabyte Gaming gibi kartlardan fiyat ve performans olarak daha iyidir onlara yönelebilirsiniz.

O tarz bir kartta beslemenin daha iyi olması daha serin çalışması falan dert edilmez. Zaten etse etse 5 - 6 derece ya da 2 3 desibel fark edecek.

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı