RTX 3080 Ti R9 5900X Assassin's Creed Odyssey düşük performans

“Aslında Dual channelin sistemi yavaşlattığını düşünüyorum” demesinden dolayı sevgili moderatör arkadaşlar yanlış bilgiden dolayı ceza verilmeli.

Yok ben sadece öyle düşünüyorum. Oyun performansına asla bir şey söylemiyorum. Benim hissettiğim o. Çünkü internet kafede Ryzen 7 işlemcisi Dual channel RAM ve RX 580 bilgisayarlar vardı ve açıkçası çift kanal daha değişik bir gecikme yaratıyordu. Tek kanal RAM ile bu tuhaf gecikmeyi yaşamıyordum. Oyun konusunda performans için söylediğim farklı bir şey yok Dual channel iyi performans verebilir ama tek kanalın çok bir eksiği yok. Onu söylemek istemiştim. Yanlış bilgilik bir durum yok.

Burada ki yorumun hiç açıklayıcı değil. Birincisi internet cafe de ki Ryzen 7 işlemcisi ve RX 580 ekran kartı olan bilgisayar ile aynı bilgisayarı mı kullanıyorsun ? Yoksa internet cafe de Single ve Dual RAM karşılaştırması mı yaptın ? Aynı bilgisayarlar mı var ? Ya da ne bileyim sen kendin kasa içinden 1 tane RAM mi söküp test ettin ? Eğer bilgisayarlar aynı ise biri Dual diğer sistem Single ise belki Dual ram donanıma sahip bilgisayar da virüs olabilir ? Ya da işletim sistem sürümü farklı olabilir. Bir mouse bile Windows üzerinde gecikmeye neden olabiliyor. Belki iki aynı bilgisayarın mouse'ları farklıdır ? Hiçbir şey anlamadım kısacası daha açıklayıcı olur musun ?

i5 11400F ve RX 550 ile kullanıyorum. Statü aynı değil farkındayım ama şöyle örnek vereyim hiç i5 11400F sistemde çift kanal denemedim. Ama eski sistemimde denediğimde daha çok gecikmesi vardı. Aynı değerlerde olmasına rağmen. Neyse neden bu kadar uzadı ki konu?

Aslında Single Dual karşılaştırması yapmıştım. İşletim sistemi veya virüs olayını bilemem çünkü ne zaman güncellendiğini bilemem. Ama virüs konusunda sistemi dolayısıyla belki de virüs girmemiş olabilir. Onda hissettiğim tuhaf gecikmeyi eski olan sistemimi tek kanaldan çift kanala çıkartınca aynı şeyi yaşadım. İleride alırsam biraz daha yüksek MHz lisini kit olarak alacağım. Belki kit olmadığından yaşamış olabilirim. Veya o bilgisayarda sorun varsa oda sebep olmuş olabilir.

Ama tek kanal niye bu kadar sevilmiyor onu pek anlayabilmiş değilim açıkçası. Tamam performansı fazla ama bir tane 16 GB RAM takıp ileride bir 16 daha takmak varken hep 8x2 öneriliyor. Ve açıkçası çift kanal takmak (8 GB olarak çift kanalı) performansı arttırsa bile ileride yapılabilecek geliştirmeyi engelleyebiliyor. Sonuçta aynı RAM'dan 1 tane daha almak var 2 RAM'i değiştirmek var. Sonuç olarak eskini satmak olsa bile sonuçta bütçe farkı ortaya çıkacak.

O yüzden aslında çift kanalı biraz da sevmiyorum. Çok aşırı bütçe dostu değil. Ki tek kanala göre genel olarak fiyat farkı var (ki olsun o fiyat farkı normal yani) ama biraz gereksiz geliyor o yönden.

Neyse konuyu dağıtmadan ben eğer yanlış bir şey veya kötü bir şey (sizi kıracak bile olsa) özür dilerim. İyi forumlar dilerim sizlere.

Dostum Oddysey'de optimizasyon sorunu var. Ne yaparsan yap çözülmüyor. Valhalla'da onu çözmüşler.

3080 ile 1080p de oyun oynamak ferrariyle köy yolunda hız yapmak gibi, bende 3070 var 4k da seninkiyle hemen hemen aynı FPS , monitörünü değiştir geç 4k ya olmadı 2k yüksek Hz ki monitör o kartın hakkıdır

Kart kullanımını atar mısın?

RAM Single mi hocam?

2x8
3080 ile 1080p de oyun oynamak Ferrari'yle köy yolunda hız yapmak gibi, bende 3070 var 4K da seninkiyle hemen hemen aynı FPS, monitörünü değiştir geç 4K ya olmadı 2K yüksek Hz ki monitör o kartın hakkıdır

Bence kartın kullanımı darboğaz olmadığını gösteriyor.
Ferrarin olsa üstünü örter Misin'nin birazcık benzeri olmuş. Kartın hakkını ver dostum!

Genelde FPS oyunu oynuyorum ve 240Hz monitör alacağım o yüzden 1080P oynuyorum.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1248714

2x8.

Bence kartın kullanımı darboğaz olmadığını gösteriyor.

Genelde FPS oyunu oynuyorum ve 240Hz monitör alacağım o yüzden 1080p oynuyorum.

Sorun bence oyunun optimizasyon sorunu olabilir. Önceki mesajlarda birisi söylemişti. Her oyunda bu şekilde düşük FPS alıyor musunuz acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…