RTX 3080 Ti sisteme PSU önerisi

Bütçe
2500-4000

Nephistophales

Decapat
Daha fazla  
RAM
Trident Z Neo 32 GB 4000MHz
İşlemci
Asus ROG Strix B550F Gaming Wifi ll
Arkadaşlar herkese merhaba,

Sistem topluyorum, şu ana kadar sistemim için aldığım parçalar.

İşlemci: 5800x3D.
Ekran kartı: EVGA 3080 Ti.
Anakart: B550F Gaming Wi-Fi
RAM: Trident Z Neo 32 GB

Bugün de PSU almayı düşünüyorum.
Normal şartlarda MSI mpga1000G 1000W düşünüyordum ama bu kadar para vermeye gerek var mı dedim. Ondan dolayı farklı markaların modellerine bakıyorum.
Örnek verecek olursam:

Fsp HYDRO MX PPA10A2600 80+ Bronze Güç Kaynağı 1000 W Fiyatları ve Özellikleri

Bu yukarıda paylaştığım PSU nasıl? Veya varsa daha iyi bir öneriniz bilgilendirirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bence kaliteden vazgeçme al.
FSP Hydro'nın Gold'u 8K zaten, ben olsam MSI devam ederdim.

Bu kadar üst düzey bir sistem kuruyorken PSU'dan kısmak bana göre mantıklı bir davranış değil. Alacağınız PSU 80+ Gold aşağısı olmasın bence. FSP iyi marka olsa da 80+ Bronze almayın derim.

Merhaba, bence kaliteden vazgeçme al.
FSP Hydro'nın Gold'u 8K zaten, ben olsam MSI devam ederdim.

Merhaba hocam,
Evet 8K inanılmaz fazla, parça konusunda donanım konusunda çok bir bilgim yok. Seçmiş olduğum parça yeterli midir? Yetersiz midir? Diye merak ediyorum. Ondan dolayı sizlere sormak istedim.

Bu kadar üst düzey bir sistem kuruyorken PSU'dan kısmak bana göre mantıklı bir davranış değil. Alacağınız PSU 80+ Gold aşağısı olmasın bence. FSP iyi marka olsa da 80+ Bronze almayın derim.

Merhaba hocam,
1000W konusunda ısrarcı olmalı mıyım sence? Yoksa FSP markasının 850W 80+ Gold modeli de var. Bu işimi görür mü? Yorumun nedir?

Merhaba hocam,
Hiç duymadım bu markayı. Önerir misin? FSP ile kıyaslayınca hangisi daha ağır basıyor bilemiyorum. Yorumlarsan sevinirim.

Böyle bir sisteme bu PSU yakışır.

Merhaba hocam,
Minimum 850W düşünüyorum ya. Bu biraz zayıf kalmaz mı?

1000W fazla gibi ben R5 3600 ve EVGA 3080 Ti FTW sistemde EVGA'nın 650W +80 Gold psusunu kullanıyorum yetiyor.

Merhaba hocam,
Hımm, biraz daha araştırayım bakayım. Ama yukarıda belirttiğim gibi minimum 850W düşünüyorum.

@messinicocugu @Dreamwalker @Quistin @BerkayZ87

@kino

Son düzenleme:
Ben rx 6900xt, r9 5900x, 360mm aio, 1 adet 140mm kasa fanı, 5 adet 120mm kasa fanı ile güzel bir 800w gold+ psu kullanıyorum. Sınırları zorlamak için ekran kartımı morepowertool diye bir program ile limitinin üzerine 350w'a çıkardım (ekran kartım 255w çekiyor normalde) bir sorun yaşamadım. İşlemcim 143w çekiyor onu 200 yaptım gene bir sorun yaşamadım. Yani 850w kaliteli bir psu işini görecektir. İleriye yatırım olsun diyorsan 1000 de alabilirsin ama arada uçuk fiyatlar var ise gerek yok bence.
850w muhtemelen overclock atmazsan 4090 için bile yetecektir diye düşünüyorum.

Ben RX 6900XT, R9 5900X, 360mm AiO, 1 adet 140mm kasa fanı, 5 adet 120mm kasa fanı ile güzel bir 800W Gold+ PSU kullanıyorum. Sınırları zorlamak için ekran kartımı morepowertool diye bir program ile limitinin üzerine 350W'a çıkardım (ekran kartım 255W çekiyor normalde) bir sorun yaşamadım. İşlemcim 143W çekiyor onu 200 yaptım gene bir sorun yaşamadım. Yani 850W kaliteli bir PSU işini görecektir. İleriye yatırım olsun diyorsan 1000 de alabilirsin ama arada uçuk fiyatlar var ise gerek yok bence.
850W muhtemelen overclock atmazsan 4090 için bile yetecektir diye düşünüyorum.

Hocam merhaba, önerebileceğin bir model var mı? FSP 850W 80+Gold işime yarar mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı