RTX 3080 Ti sisteme Valorant için işlemci önerisi

İşlemci değiştirirsen anakart da değiştirmek zorundasın ve ek maliyet olur.

İşlemci olarak i7 14700F öneririm gayet güçlü bir işlemci.

Benim sistemim de i5 13400F RTX 3080'di sadece işlemci ve RAM yükseltmesi yaptım.
i7 14700F geçtim RAM'leri de 32 GB'dan 64 GB yaptım.

Sistemin tüm donanımlarını yazarsan yardımcı oluruz.
Örnek i5 13400F hangi soğutucu kullanıyorsun i7 14700F için kule tipi veya sıvı soğutma şart ayrıca PSU kaç watt.
3080ti ekran kartı i513400f işlemci b760m ana kart sıvı soğutmam yok rastgele bir fan kullanıyorum 16gb ram var

İşlemci değiştirirsen anakart da değiştirmek zorundasın ve ek maliyet olur.

İşlemci olarak i7 14700F öneririm gayet güçlü bir işlemci.

Benim sistemim de i5 13400F RTX 3080'di sadece işlemci ve RAM yükseltmesi yaptım.
i7 14700F geçtim RAM'leri de 32 GB'dan 64 GB yaptım.

Sistemin tüm donanımlarını yazarsan yardımcı oluruz.
Örnek i5 13400F hangi soğutucu kullanıyorsun i7 14700F için kule tipi veya sıvı soğutma şart ayrıca PSU kaç watt.

i7 13700f/14700f + iyi bir soğutucu işe görür sisteminizde.
evet 14700f dedi arkadaş az önce sanırım zaten

Hocam şu an bu RAM fiyatları ile güncel sisteme geçmek aşırı maliyetli olur. Tavsiyem RAM fiyatlarının düşmesini bekleyip sistem ilr 7 8 ay idare etmenizdir. Veya DDR4'te kalıp iyi bir işlemci almak.
ram fiyatlarını çok bilmiyorum en mantıklı öneriyi dinleyeceğim şu an amd çok maliyetli gelir gibi geldi bana o yüzden şu an en mantıklı tercih 14700f almak olacak sanırım ama anakartımla uyumlu mu veya bunun için ekstra bir soğutma almam gerekiyor mu acaba bunun hakkında da yardımcı olur musunuz

Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi 3080 Ti ekran kartım var. Şu an kullandığım işlemci i5 13400F ama memnun değilim. Bu yüzden biraz AMD taraflarına kaymak istiyorum. Valorant'ta şu an 200-300 FPS arası alıyorum. Önerebileceğiniz bir işlemci varsa memnuniyetle inceleyebilirim. Anakartım B760M.

Anakartın tam modeli lazım. 14700F veya 13700F yerine, 14600KF tercih ederim. F serisi işlemcilerin frekansı kırpılmış oluyor. Vermli çalışmak için kendilerini zorluyorlar. 8 çekirdeğin tamamını kullanan oyun sayısı çok az. E Core dediğimiz şey oyun özelinde zaten etkili değil. Turbo frekansta 0.1GHz fark ediyor. Bunun için 14700F almaya gerek yok. Mühim olan anakart beslemeleri ve MOSFET soğutucu yapısı. Tam model belirtirseniz bir öneri yapalım.

3080 Ti ekran kartı i513400F işlemci B760M anakart sıvı soğutmam yok rastgele bir fan kullanıyorum 16 GB RAM var.

Evet 14700F dedi arkadaş az önce sanırım zaten.

Rastgele bir fan dediğin kule tipi mi stok soğutucu mu? Ayrıca anakartın B760M hangi modeli VRM soğutucusu yoksa işlemci ısındığında biraz performansı düşer ama çok sorun değil.

Önerim.
Kule tipi soğutucu veya kasa müsaitse sıvı soğutma geçmen.
16 GB günümüz için yeterli ama sistemin güçlü ve uzun ömürlü olduğu için aynı RAM'lerden 16 GB daha alıp 32 GB RAM yapman. (RAM'lar daha fazla yükselmeden)
İşlemci değiştirmeden önce BIOS güncellemesi yap.

Anakartın tam modeli lazım. 14700F veya 13700F yerine, 14600KF tercih ederim. F serisi işlemcilerin frekansı kırpılmış oluyor. Vermli çalışmak için kendilerini zorluyorlar. 8 çekirdeğin tamamını kullanan oyun sayısı çok az. E Core dediğimiz şey oyun özelinde zaten etkili değil. Turbo frekansta 0.1GHz fark ediyor. Bunun için 14700F almaya gerek yok. Mühim olan anakart beslemeleri ve MOSFET soğutucu yapısı. Tam model belirtirseniz bir öneri yapalım.

gigabyte b760m ddr4 ds3h

Rastgele bir fan dediğin kule tipi mi stok soğutucu mu? Ayrıca anakartın B760M hangi modeli VRM soğutucusu yoksa işlemci ısındığında biraz performansı düşer ama çok sorun değil.

Önerim.
16 GB günümüz için yeterli ama sistemin güçlü ve uzun ömürlü olduğu için aynı RAM'lerden 16 GB daha alıp 32 GB RAM yapman. (RAM'lar daha fazla yükselmeden)
birazdan fotoğrafını atacağım kasanın

Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi 3080 Ti ekran kartım var. Şu an kullandığım işlemci i5 13400F ama memnun değilim. Bu yüzden biraz AMD taraflarına kaymak istiyorum. Valorant'ta şu an 200-300 FPS arası alıyorum. Önerebileceğiniz bir işlemci varsa memnuniyetle inceleyebilirim. Anakartım B760M.

Hocam elindeki 13400F i satıp üstüne 14600k almanı öneriyorum bende kullanıyorum i5 14600K biraz fazla ısınıyor sağlam bir soğutucu lazım ona F/P iyi bir işlemci.

Önerim.
16 GB günümüz için yeterli ama sistemin güçlü ve uzun ömürlü olduğu için ayrı RAM'lerden 16 GB daha alıp 32 GB RAM yapman. (RAM'lar daha fazla yükselmeden)

Anakart 700 serisi olduğu için,14.nesil bir işlemciyi Update yapmadan kullanabilir.

Gigabyte B760M DDR4 DS3H.

Birazdan fotoğrafını atacağım kasanın.

Anakart 6+2+1 faz VRM'e sahip. Çıplak anakartlar sabit 100W dolaylarına, sorunsuz çıkabiliyor. Ufak bir MOSFET soğutucu da var. Yüksek ihtimal oyunlarda, tam güç frekans kısmadan çalışır. Oyun anlamında fazladan çekirdek önemli değildir. Tek çekirdeğin Boost frekansı önemlidir. 13600KF veya 14600KF sizin için yeterli. Dediğim gibi 13700F ve 14700F ile aralarında 0.1GHz Boost farkı var. Ölü sokete o kadar pahalı işlemciler takmaya gerek yok.

Anakartın i7 14700F tam performansını veremez hocam. Sadece oyun oynayacaksan i5 14600 almak daha mantıklı.
peki fps farkını bu işlemcide hissedebilir miyim veya biraz daha bütçeyi arttırıp hem anakartımı işlemciye göre değiştirip hemde işlemciyi alsam sizce nasıl bir fikir

Önerim.
hocam soğutuculardan çok anlamam siz bir bakın isterseniz kötü çıktıysa daha yakından da atabilirim fotoğrafını

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-12-19 at 15.57.53.jpeg
    WhatsApp Image 2025-12-19 at 15.57.53.jpeg
    49 KB · Görüntüleme: 6
Peki FPS farkını bu işlemcide hissedebilir miyim veya biraz daha bütçeyi arttırıp hem anakartımı işlemciye göre değiştirip hem de işlemciyi alsam sizce nasıl bir fikir.

E-spor oyunları genelde işlemci önbelleği kullanır o yüzden elbet fark olur. Sistemin gayet iyi olacak bu kadar takılmayın hocam i5 14600 alın ve rahat rahat takılın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı