RTX 3080 ve i9 9 veya 10.nesil Sistem Önerisi

Bütçe
15000
Herkese merhaba, yıllardır gaza gelip gelip PC toplamak üzre dönem dönem araştırmalara girip bir türlü neticelendiremeyen ben, sonunda karar kılmış ve bütçe ayırmış olup siz değerli forumdaşlarımıza danışma vaktimin gelmiş olduğunu düşünmekteyim. Belirtmek istediğim bir diğer şey ise; anakart, PSU ve kasa anlamında soketlerin veya parçaların birbirine olan uyumları konusunda bilgim yok. 15000TL civarında 165 gibi yüksek HZ monitör dahil bir sistem düşünüyorum. 3080'i bayağı araştırdım, ekran kartında kararım kesin. Ancak onu beslemek için i7-10700K gibi ekonomik bir işlemci mi tercih edilmeli, yoksa upgrade öncesi daha uzun ömürlü bir sistem için i9-10900 bulunmalı mı? Sistemi oyun oynamak amacıyla alıyorum. Bütçemi eğer mantıklı olacak ise 2-3 bin TL daha aşabilirim. Diğer bileşenleri de ekleyip sistem önerebilirseniz çok sevinirim.

i7 10700KF alın performansı i9 9900KF ile aynı zaten.

Çıksın piyasaya gelsin de öyle bakalım rüya sistemlerinize. 3080 alıp 1080P 165Hz monitör almak saçmalık ötesi olacak zaten 1080P'de darboğazın kralını yaşarsın 2080 Ti'den güçlü bir ekran kartından bahsediyoruz yahu. 240Hz altı 1080P için almak saçmalık olur bu kartlara. 2K bile değil direkt 4K oyunculuk kartı bu kartlar.

Böyleyse 3060'ı da bekleyebilirim veya 3070 alırım, ya da 240Hz monitörle destekleyebilirim 2K veya 4K, bunun için monitöre ne kadar ayırmam gerekir? Sonuçta bütçem varken en iyisini alıp oyun keyfine maksimum erişmek isterim.

Küçük bir araştırma yaptım, aşağıdaki monitörü tercih edebilirim, sadece bir monitör için fazla tuzlu

Moralinizi bozmak istemem ama 3080 alacaksanız bu demektir ki 4k ekran alacaksınız ve istediğinize göre bu ekran en az 165 Hz olmalı ve bütçeniz 15k ( +- 2/3k ) Küçük bir araştırma 4K da 165 Hz üzeri bir model bulabildim onun da fiyatı 9k

Bunun dışında 144 Hz modeller bakabilirsiniz ki o da şöyle;

Demem o ki 3080 gibi bir kart 4k sistemler için kullanılacak ve bu da gerek ekran gere diğer bileşimler olsun güçlü bir makine gerektirir ve 15k lara bu sistemin toplanması zor olabilir. Dilerseniz 3070 seçip 2k bir sistem toplayabilirsiniz

Hocam 240hz için Aryond A27 V1.1 240Hz 1ms Curved Kavisli Gaming Monitör | Monster bunu öneririm. daha fazla fiyat bayılmaya gerek yok. Veya aynı fiyat bandında 2K 144HZ monitör bulabilirsiniz.

9k fiyatlı olan LG 8ms tepkime süresi veriyor zannederim bu paraları monitöre ayırmak çok mantıklı olmuyor ülkemiz şartlarında. O zaman dediğiniz gibi 3070 ile ilerlemek daha mantıklı bir seçim olacak ki 2k bir sistemle 144Hz ile ilerleyebiliriz.

Hocam 240hz için Aryond A27 V1.1 240Hz 1ms Curved Kavisli Gaming Monitör | Monster bunu öneririm. daha fazla fiyat bayılmaya gerek yok. Veya aynı fiyat bandında 2K 144HZ monitör bulabilirsiniz.

Oynadığım oyunlar o kadar yüksek fps'i anlık görmemi gerektiren oyunlar değil. Cs:Go'da da 240 fps'in hepsini görüp dünya standartlarında oynayacak değilim . Dolayısıyla zannederim 144Hz 2K bir monitörle sizin de dediğiniz gibi ekran kartında 3070'e inmek hem diğer bileşenlere bütçe ayırabilmemi hem de çoluğumun çocuğumun rızkını +144Hz ve 4K bir monitöre bağlamamamı sağlayacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan 2080Tİ 2k performansını görebilirsiniz, 3070in bu karttan daha hızlı olacağı söylendi yani 3070 tam 2k 144Hz kartı olacak gibi duruyor.

Ki bazı oyunlarda ( Özellikle FPS ) 165Hz barajını da geçebilir

11. nesili beklerdim şahsen. Birkaç ay sonra çıkmış olur ve o zamana kadar her halde yeni kartlar da satışta olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…