RTX 3080 ve i9 9 veya 10.nesil Sistem Önerisi

Bütçe
15000
240 Hz böyle sistem için mantıklı değil açıkçası benim önerim 2K 144 Hz bir monitör.

Evet diğer arkadaşların da söylediği ve sizin de eklediğiniz gibi 2K 144Hz bir sistem kurmaya karar kıldım :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan 2080Tİ 2k performansını görebilirsiniz, 3070in bu karttan daha hızlı olacağı söylendi yani 3070 tam 2k 144Hz kartı olacak gibi duruyor.

Ki bazı oyunlarda ( Özellikle FPS ) 165Hz barajını da geçebilir

Videoyu izledim, sizin de dediğiniz gibi 3070 çok daha başarılı bir kart olacak, videoda bazı oyunlarda 2K ile 100-120 fps arası alıyor. 3070 ile bunun 140lara çıkacağını düşünüyorum ki 144Hz ile sabit bir görüntü almak 2K'da günümüz şartlarında gayet yeterli ve keyifli olur.

11. nesili beklerdim şahsen. Birkaç ay sonra çıkmış olur ve o zamana kadar her halde yeni kartlar da satışta olur.

11.Nesil'i hiç araştırmadım biraz bakayım, 3070 Ekim ayında ülkemizde satılacak, halihazırda zaten 1 ay bekliyor olacağım. 11. nesil işlemcilerde performans anlamında ekran kartındaki 2000 ve 3000 serisi arasındaki fark gibi bir fark olursa, ki performans farkı zaten olacak, ama fiyat anlamında çok fark etmeyecekse onun satın alımını da bekletirim 1-2 ay. Eğer fiyat anlamında çok makul olmayıp kullandıkları teknoloji anlamında da 10.nesle göre çok bir artış olmazsa da 11'in çıkması 10.Neslin fiyatlarında düşüşe sebep olabilir. Yine satın alımı ekran kartıyla birlikte 1-2 ay sonra yapmak mantıklı olacak o zaman :)

Böyleyse 3060'ı da bekleyebilirim veya 3070 alırım, ya da 240Hz monitörle destekleyebilirim 2K veya 4K, bunun için monitöre ne kadar ayırmam gerekir? Sonuçta bütçem varken en iyisini alıp oyun keyfine maksimum erişmek isterim.

Küçük bir araştırma yaptım, aşağıdaki monitörü tercih edebilirim, sadece bir monitör için fazla tuzlu 😅
Aynen çok tuzlu bu monitörü yiyemeyiz.

11. nesil mobil işlemciler daha yeni duyuruldu yani 11. nesil işlemcilerin çıkması daha çok var gibi duruyor o yüzden iyi bir Z490 anakart alırsanız 11. nesil geçmek pek sıkıntı olmaz.

Tahmini ne kadar daha beklerim? Zaten ekim ayını bekliyor olacağım ekran kartı 3070 için. Şayet dediğiniz gibi z490'la 11.nesile geçebiliyorsam, bugün için 10.nesil i7-10700kf değil de 10700k tercih edebilir ve onu daha sonra işyerimdeki pc'de kullanabilirim.

Ayrıca bütün bu konuşmalarımıza ek olarak, ekran kartı ve işlemciyi beklemek üzre (11. nesil i7 ve 3070) 2K 144Hz bir sistemde diğer bileşenlerim için bir öneri listesi oluşturabilecek birisi varsa çok sevinirim :)

Şahsen 3080 ve i9 10900K'lı bir sistem kurmayı planlıyorum. Uzun zamandır araştırıyorum ve bekliyorum. Intel'in köklü bir değişikliğe uğraması sebebiyle 11. nesil işlemcileri çok iddalı gelecek gibi görünüyor ama bekle bekle nereye kadar bilemiyorum. Sonu gelmeyen bir döngüye dönüşecek ama 3000 serisini beklediğim için de gayet memnunum. Sanırım 3080 gelince toplayacağım. Ayrıca attığınız monitörün 32 inç olanını alacağım. Çok uzun zamandır bakıyorum ve piyasanın en yetenekli monitörlerinden. Araştırdığım kadarıyla bütceniz 3080 ve 10. nesil işlemcili monitörlü bir sistem için düşük kalıyor. Benim bütcem 35.000TL civarında hepsi gider mi bilmiyorum ama büyük bir kısmı gidecek gibi. Diğer üylerin önerdiği gibi 3070 2K 144Hz bir sisteme yönelmeniz daha mantıklı olur.

Şahsen 3080 ve i9 10900K'lı bir sistem kurmayı planlıyorum. Uzun zamandır araştırıyorum ve bekliyorum. Intel'in köklü bir değişikliğe uğraması sebebiyle 11. nesil işlemcileri çok iddalı gelecek gibi görünüyor ama bekle bekle nereye kadar bilemiyorum. Sonu gelmeyen bir döngüye dönüşecek ama 3000 serisini beklediğim için de gayet memnunum. Sanırım 3080 gelince toplayacağım. Ayrıca attığınız monitörün 32 inç olanını alacağım. Çok uzun zamandır bakıyorum ve piyasanın en yetenekli monitörlerinden. Araştırdığım kadarıyla bütceniz 3080 ve 10. nesil işlemcili monitörlü bir sistem için düşük kalıyor. Benim bütcem 35.000TL civarında hepsi gider mi bilmiyorum ama büyük bir kısmı gidecek gibi. Diğer üylerin önerdiği gibi 3070 2K 144Hz bir sisteme yönelmeniz daha mantıklı olur.

Evet öyle yapacağım. Sizin ayırdığınız bütçeyi ayırabildikten sonra 4K sistem için 3080 ve 4k yüksek Hz bir monitör çok başarılı olur şimdiden hayırlı olsun:)

Madem 2K 144Hz sisteme karar kıldık, anakartımız da 11. Nesil çıktığında uyum sağlayacak, kalan bileşenler için öneri alabilir miyim?

z490 anakart
i7-10700kf
Rtx 3070

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı