RTX 3080 vs 6800 XT

Bozor

Picopat
Merhabalar şu an ekran kartı almak istiyorum. Yurt dışından baktım buradan bazı sitelerden bakıyordum fiyatı AMD daha uygun geldi. Sizce AMD mi yoksa NVIDIA mı daha avantajlı? Hiç AMD kullanmadım yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar şu an ekran kartı almak istiyorum. Yurt dışından baktım buradan bazı sitelerden bakıyordum fiyatı AMD daha uygun geldi. Sizce AMD mi yoksa NVIDIA mı daha avantajlı? Hiç AMD kullanmadım yardımcı olursanız sevinirim.

NVIDIA AMD'den çok daha önde ekran kartı konusunda. Hem driverları çok çok daha iyi hem DLSS RTX gibi teknolojileri sunuyor. 6800XT eğer 3080'den çok daha ucuz değilse 3080 kesin tercihiniz olmalı.

AMD FPS açısından daha iyi gibi ancak DLSS Nvidia'ya çok ciddi prestij katmakta bunun yanında Ray Tracing'de de daha başarılı Nvidia kartları.

AMD, bu yeni geliştirdiği Fidelityfx Super Resolution olayını kıvırırsa çok büyük avantaj elde eder.

Ancak ben şuanda bu iki kart arasında kalsam 3080'i tercih ederdim. RT ve DLSS nedeni ile. Ama ben sadece saf FPS istiyorum ve de yazılım güncellemelerinde de AMD'ye güvenirim dersen 6800 ileriye yatrım için daha iyi olur.

AMD sadece oyun NVIDIA görsellik için daha iyi.
Görsellik açısından derken ne demek istediniz.
NVIDIA AMD'den çok daha önde ekran kartı konusunda. Hem driverları çok çok daha iyi hem DLSS RTX gibi teknolojileri sunuyor. 6800XT eğer 3080'den çok daha ucuz değilse 3080 kesin tercihiniz olmalı.
Şuan her kart aynı fiyat zaten. Cevabınız için teşekkür ederim.

@Priviyet Putin UserBenchmark sitesi yanlış sonuçlar gösterdiği için burada yasaklı. Hatta işin kronik tarafı AMD vs Intel karşılaştırmalarında Intel'i övmesine rağmen Intel'in Reddit sayfasında bile yasaklı.

Konuya dönecek olursak RTX 3080 vs RX 6800 XT karşılaştırmasında hangisini daha ucuza bulursanız onu almanız taraftarıyım. Eğer fiyatlar aynıysa RTX 3080'i öneririm.

DLSS teknolojisi ile testlerde geçiyor 3080.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı