RTX 3080'li sisteme işlemci tavsiyesi

Daha fazla  
Merhaba, ekran kartında 2 marka arasında gidip geliyorum. MSI Trio ve ROG STRIX; sıcaklık değerleri beni tatmin etti. Performans zaten konuşmaya gerek yok. Monitörüm 2K şu anki işlemcim R5 3600, darboğaz olacağını biliyorum. Bunu satıp bu ekran kartının hakkını verecek bir işlemci düşünüyorum hangi işlemciyi önerirsiniz?

Not: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 kullanan varsa sıcaklık değerlerini söyleyebilir mi oyunlarda.

Ryzen 7 5800X gayet yeterli olur daha cikarim dersen 5900x falan olabilir

3080 alıp 1080P'de mi oynayacaksın? 4K falan açacaksan 3600 yeterli de ondan sordum.

Rog Strix > Evga FTW3 > geri kalanlar. Ben Rog Strix alabilirseniz onu tercih edin, stok felan bulamazsanız direk Evga ftw3 tek geçerim.

Anakartınız nedir?
Asus TUF B450-plus Gaming
Rog Strix > Evga FTW3 > geri kalanlar. Ben Rog Strix alabilirseniz onu tercih edin, stok felan bulamazsanız direk Evga ftw3 tek geçerim.
Bir test inceledimde 80 derecenin üzerinde sıcaklık ondan direk eledim hocam, detaylı test bulamadım. Sıcaklık konusunda takıntılıyım, 70 i geçsin istemiyorum.
3080 alıp 1080P'de mi oynayacaksın? 4K falan açacaksan 3600 yeterli de ondan sordum.
Mevcut işlemcim r5 3600. Amacım bunu upgrade etmek zaten. Monitörüm 2k 144hz

Soğutma açısından MSI Trio yerine Suprim X daha iyi bir model değil mi? Hatta Asus'da Rog Strix ne ise MSI için de Suprim X öyle bir model. Hangisi ucuzsa onu al bence. İşlemci 5900X tavsiye ederim. Ama sadece oyun oynayacaksan da 5600X bile işini görür, gayet iyi 5600 ve 5800'ler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı