Öncelikle selamlar, 1-1.5 ay içinde bilgisayarımı değiştirmeyi düşünüyorum. Aşağıdaki sistemin RAM'lerini GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z RGB 4400Mhz CL19 DDR4 Dual Kit Ram | ITOPYA bunlarla değiştirip almayı düşünüyorum. Sizce 30 bin lira gibi bir fiyata değer mi? 1080p bir monitör kullanıyorum darboğaz yapar mı?
Not: Sistemin bana geliş fiyatı 30 bin lira olacak normalde 30 bin lira değil.
Öncelikle selamlar, 1-1.5 ay içinde bilgisayarımı değiştirmeyi düşünüyorum. Aşağıdaki sistemin RAM'lerini GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z RGB 4400Mhz CL19 DDR4 Dual Kit Ram | ITOPYA bunlarla almayı düşünüyorum. Sizce 30 bin lira gibi bir fiyata değer mi? 1080p bir monitör kullanıyorum darboğaz yapar mı?
Not: Sistemin bana geliş fiyatı 30 bin lira olacak normalde 30 bin lira değil.
Valla 3080 alan arkadasima da 1080p almasini soyledim.Cunku eger rekabetci oyun oynayacaksan veya oynuyorsan al 240hz monitor keyfine bak.Illa 2k 4k almana gerek yok.
Noldu beyler komik olan nedir? Prolarin yaptigi bir seye mi guluyorsunuz?
Hocam başlık moderatör tarafından düzenlenmiş fotoğrafa dikkatlı bakarsanız işlemci 5900X olarak gözüküyor. Normalde böyle bir planım yoktu o yüzden 1 ay önce 360Hz bir monitör aldım daha monitör falan alamam maalesef. Ama böylesi benim için çok daha karlı bu sisteme upgrade yapsam zaten 15-16 bin lira para harcamam gerekiyor 3-5 bin lira daha verip 3090'lısını almak çok daha mantıklı.
Vallahi 3080 alan arkadasima da 1080p almasini soyledim. Cunku eger rekabetci oyun oynayacaksan veya oynuyorsan al 240Hz monitör keyfine bak. Illa 2K 4K almana gerek yok.
Noldu komik olan nedir? Pro'larin yaptigi bir seye mi guluyorsunuz?
Hocam başlık moderatör tarafından düzenlenmiş fotoğrafa dikkatlı bakarsanız işlemci 5900X olarak gözüküyor. Normalde böyle bir planım yoktu o yüzden 1 ay önce 360Hz bir monitör aldım daha monitör falan alamam maalesef. Ama böylesi benim için çok daha karlı bu sisteme upgrade yapsam zaten 15-16 bin lira para harcamam gerekiyor 3-5 bin lira daha verip 3090'lısını almak çok daha mantıklı.
Hocam normalde bu sisteme upgrade yapacaktım işlemci değişimi anakart değişimi falan baktım 17 bin lira tutuyor o kadar para verip upgrade yapacağıma 4 bin lira daha ekleyip 3090'lı sistem almak istedim. İsteyen arkadaş olursa 30 bin liraya bu sistemi alabiliyorum anlatabilirim.
Hocam onun için ayrı bir konu açacağım bir fikrim yok 15 bin lira iyi gibi ama satılır mı bilemiyorum. Bilgisayara bebek gibi bakıyorum zaten tam sistem satmayı düşünüyorum. 2 haftada bir Full temizlik yapıyorum SSD sağlığı bile %100 7 aylık bilgisayarda. Çok temiz kullandım o yüzden biraz yüksek bir fiyata koymayı düşünüyorum.
Hocam gülmelerinin sebebi sanırım 360Hz bir monitöre sahip olmam.
Hocam işlemci 5900X olacak 5950X almaya maalesef bütçem yetmez. Sizce çok darboğaz olur mu?
İmzamda görebileceğin üzere iki tane sistemim var 1080P için RTX 3070, 2K ve ofiste iş için 3090, sistem alınmasına alınır ama 1080P de çok ciddi darboğaz meydana gelir. Dersen ki darboğazın bana zararı var mıdır? Hem evet hem hayır. 1080p için 3090a bellek arabirimi ve işlemci veri yolu rekabetçi oyunlarda besleme problemi yapacağı için ciddi FPS dropları ve Shutter yaşama ihtimalin oldukça fazla. Bana sorarsan o bedele sistemi hemen al ardından RTX 3090ı sadece 30k gibi bir fiyattan satıp yerine 12K gibi bir bedel ile RTX 3070 al 1080p de paşa paşa kullan.