RTX 3090 Alan Wake 2 düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 11
Artık bu tip yorumlara katlanamıyorum ne olur yapmayın yahu. Adamlar oyunu optimize edememiş demek yerine, "MSI Suprim X RTX 3090" ekran kartı için düşük sistem nasıl dersiniz anlam veremiyorum.

RTX acarsa 30 FPS normal hocam RTX açmadan 100 FPS yakın değer alıyormuş optimizasyon ile alakası nedir anlamadım RTX hangi oyunda açarsanız açın ekran kartını emiyor maalesef gerçek bu güncel oyunları yüksek FPS tüm ayarlar açık şekilde oynamak istiyorsanız güncel teknolojiye sahip olmalısınız bu kadar basit.

Oyunu oynamadım ben zaten o parayida vermem şu an için 4090 da sıkıntı çıkarıyormuş Reddit forumda baktım yalnız işin garibi bu adamlar önerilen sistemde yüksek yazmışlar her şeyi. Ben onun için normal demiştim.

Evet benim ekran kartım 3060 ti, RTX açmadığım zaman sorun yok ama RTX açtığımda 20fps lere kadar düşüyor. Sonuçta ekran kartını RTX destekliyor diye alıyoruz ama oyunlar bence tam anlamıyla optimize edemiyor henüz. Artık yeni nesilde çıkış yaptığı gün iyi optimizasyon sunan bir oyun kalmadı zaten. Erken Erişim gibi oyun alıyoruz. Örneğin Cyberpunk aradan yıllar geçti anca çözebildi optimizasyon sorununu.

Oyunda optimizasyon olduğunu biliyorum bende hocam ama 24 GB VRAM 384 bit olan bir kartında RTX açıldığında 30 FPS bir de düşmesi tuhafıma gidiyor görüntüde çok aham şaham bir iyileşme olmamasında rağmen bir zahmet teknoloji bu kartıda yemesin.

bende çok bi fark göremedim şahsen rtx açıkken. birde bende ses te sorun var mesela, ara videolarda senkron yok seste, çözemedim.

Oyundan bende güncelledim ama hala droplar falan oluyor yapacak bir şey yok artık böyle bitecek bu oyunda.

Alan Wake II güncelleme geldi ve grafikleri kısmışlar çok belli, ama malasef oyunu 4070Tİ ve üstü çalıştıracak şekilde ayarlamışlar daha doğrusu RTX açıkken 50-60FPS alacak şekilde ayarlamışlar diyelim. Ve çok saçma bir şekilde oyun İşlemciyi çok kullanıyor RTX açınca. Buradan şunu gönül rahatlığı ile söyleye bilirim ki PC ye özel bir optimizasyon yapmışlar konsollarda oyun daha kötü gözüküyor fakat 4070Tİ ve üstü kartlar için oyun fena
gözüküyor-DU güncelleme ile onu kaldırdılar. İlk çıktığında 4090 ile muazzam gözüküyordu oyun ama şuanda puslu ve fluu gözüküyor.

MSI Suprim X RTX 3090 ile şu an oynayamadığm hiçbir oyun yok Ultra 2K 4K hepsini bu kart basit bir kart değil VRAM olarak 24 GB gel gelelim bazı oyunlarda sırf ticari amaçlar uğruna elimizdeki amiral kartları 1050YMIŞ gibi bizleri kandırıyolar üzüldüğüm konu bu bunlardan biride Alan Wake 2

Bende Suprim X 3080 var bende de durum aynı RTX açınca oyun 23-30 FPS bandında ama tam netlik yok sürekli bir puslu hava. Canını sıkma 3090 saf gücünde 4070 Ti'den daha güçlü bir kart sen çok rahat oynaya biliyor olman lazımdı. Merak ettiğim son güncellemeyle kaç FPS alıyorsun ve işlemcin nedir söyleyebilir misin?

Ben oyunu akıcı iyi bir şekilde bitirdim RTX açık kalite modunda 55-60 FPS alıyordum ama ormanda ufak ufak droplar bana kafayı yediriyordu RTX kapatmak zorunda kalıyordum işlemcim R9 5900X senin.

İşte ormanda o dropları yemen oyunun hatasıydı bende de durum aynıydı orman hariç heryerde akıcıydı sonradan düzelttiler ama görüntüden ferakat ettiler tabi. 4090 sahiplerde oyunda optimizasyon sorunu yok diyordu cahiller. NVİDİA dlls 3 getirmeseydi görürdüm onları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…