RTX 3090 alınır mı?

Arkadaşlar fiyatı yüksek diye bir ürünü gereksiz göremezsiniz. Evet, RTX 3090’nın fiyatı aşırı yüksek ve üretici firma bizce ürünlerinin bu kadar pahalıya satılmasının önüne geçmelidir. Bu iş resmen satıştan çıkmış ve karaborsaya dönüşmüş çünkü. Sitesinde belirtilen fiyat olan 14.500’ün 2,5 katından da fazlasına satmak da ne demek?! Elbette bunu şiddetle reddediyoruz. Ancak bakınız RTX 2060 da zamanında “mükemmel oyun deneyimi veren 4K destekli bir kart” olarak tanıtılıyordu fakat ne yazık ki, yüksek ayarlarda ve çoğu oyunda akıcı şekilde 4K oyun oynanamayan bir karttır. Eğer sitesine girerseniz kartın gerçekte hangi çözünürlükte performanslı çalıştığına dair bilgiyi test grafiklerinden öğrenebilirsiniz. Mesela 4K çözünürlüğü destekliyor deniliyor ama test 2K veya 1080p üzerinden yapılmış. O zaman diyeceksiniz ki, bu kart ancak 2K’da akıcı oyun çalıştırabilir. (Ve gerçekten de öyle.) Şimdi 3080 ve 3090’a baktığımızda görüyoruz ki, 3080 için 4K, 3090 için 8K çözünürlükte test yapılmış. Yani siz 3080 aldığınızda ancak 4K çözünürlükteki oyunları akıcı oynayabilirsiniz demek oluyor. Bunun teyidini ise 3090’ın sayfasında 8K oyun deneyimi ibaresini görmenize rağmen, 3080’in sayfasında böyle bir ibareye rastlamamanızla yapıyorsunuz. Demek ki, ileriye dönük olarak 8K TV alarak, 8K oyun deneyimi yaşamayı istiyorsanız, alacağınız tek bir ekran kartı vardır: O da RTX 3090’dır. Zaten Nvdia (K HDR başlığında şu ifadelere yer vermiş: “GeForce RTX 3090, 8K HDR kalitesinde oyun oynamanızı, çekim yapmanızı ve bir şeyler izlemenizi sağlayan dünyadaki ilk ekran kartıdır. İnanılmaz ayrıntı düzeylerinin görülebildiği bu teknolojide 4K'ya kıyasla 4 kat, 1080p'ye kıyasla 16 kat daha fazla piksel vardır. HDR'nin göz alıcı kontrastı sayesinde, mükemmel oyun deneyiminde yeni bir seviyeye ulaşırsınız.” Bilginize sunarız.
 
Arkadaşlar fiyatı yüksek diye bir ürünü gereksiz göremezsiniz. Evet, RTX 3090'nın fiyatı aşırı yüksek ve üretici firma bizce ürünlerinin bu kadar pahalıya satılmasının önüne geçmelidir. Bu iş resmen satıştan çıkmış ve karaborsaya dönüşmüş çünkü. Sitesinde belirtilen fiyat olan 14.500'ün 2,5 katından da fazlasına satmak da ne demek? Elbette bunu şiddetle reddediyoruz. Ancak bakınız RTX 2060 da zamanında “mükemmel oyun deneyimi veren 4K destekli bir kart” olarak tanıtılıyordu fakat ne yazık ki, yüksek ayarlarda ve çoğu oyunda akıcı şekilde 4K oyun oynanamayan bir karttır. Eğer sitesine girerseniz kartın gerçekte hangi çözünürlükte performanslı çalıştığına dair bilgiyi test grafiklerinden öğrenebilirsiniz. Mesela 4K çözünürlüğü destekliyor deniliyor ama test 2K veya 1080p üzerinden yapılmış. O zaman diyeceksiniz ki, bu kart ancak 2K'da akıcı oyun çalıştırabilir. (Ve gerçekten de öyle.) Şimdi 3080 ve 3090'a baktığımızda görüyoruz ki, 3080 için 4K, 3090 için 8K çözünürlükte test yapılmış. Yani siz 3080 aldığınızda ancak 4K çözünürlükteki oyunları akıcı oynayabilirsiniz demek oluyor. Bunun teyidini ise 3090'ın sayfasında 8K oyun deneyimi ibaresini görmenize rağmen, 3080'in sayfasında böyle bir ibareye rastlamamanızla yapıyorsunuz. Demek ki, ileriye dönük olarak 8K TV alarak, 8K oyun deneyimi yaşamayı istiyorsanız, alacağınız tek bir ekran kartı vardır: O da RTX 3090'dır. Zaten NVIDIA (K HDR başlığında şu ifadelere yer vermiş: “GeForce RTX 3090, 8K HDR kalitesinde oyun oynamanızı, çekim yapmanızı ve bir şeyler izlemenizi sağlayan dünyadaki ilk ekran kartıdır. İnanılmaz ayrıntı düzeylerinin görülebildiği bu teknolojide 4K'ya kıyasla 4 kat, 1080P'ye kıyasla 16 kat daha fazla piksel vardır. HDR'nin göz alıcı kontrastı sayesinde, mükemmel oyun deneyiminde yeni bir seviyeye ulaşırsınız.” Bilginize sunarız.

Vallaha çok güzek anlatmışsınız. Bu arada RTX 3090'ı anca rüyalarımda görebiliyorum ben :(.
 
Arkadaşım bir karta bu kadar mı para istenir?! incecik kart için sırf teknoloji ürünü diye 40000 TL istiyorlar. Tamam anladık bu teknoloji için 10 yıl çalıştınız ama bu kadar para istenmez ki yani sen madem böyle güzel bir teknolojik cihaz çıkartmışsın bari orta gelirli olan kişilerin alabileceği bir şey olsun. Maalesef ki RTX teknolojisi çok pahalı olduğu için alabilmek için zengin olmak gerekiyor hemde öyle böyle değil baya zengin olmak gerekiyor
Vallaha çok güzek anlatmışsınız. Bu arada RTX 3090'ı anca rüyalarımda görebiliyorum ben :(.
Milletin kafasına RTX 3090 yağarken bizimkine GTX bile yağmaz müdür
 

Yeni konular

Geri
Yukarı