RTX 3090 dik konumda ısınıyor

Serhat2121

Hectopat
Yeni bir kasa aldım montajını yaptım ekran kartı içinde dik konumda duruyor. Sistemi çalıştırınca ekran kartı aşırı ısınmaya başladı. Normalde harika bir hava akışı olduğu halde benim kart aşırı ısındı. Ekran kartı RTX 3090 normalde oyunlarda 65/70 zor görürken o kasanın içinde 90 gördü birkaç dakika içinde. Eski kasaya taktım kartta mı sorun var diye her şey normal çalıştı. Sonra kasayı bir çevirip ekran kartını dik konuma alıp test edince yine ısındı. Sorunum ekran kartı neden dik pozisyonda ısınıyor. Yeni aldığım kasa modeli en son resim normal benim eski kasa.

Segotep T1 Full-Tower​

Dosya Ekleri

• IMG_9335.png
    IMG_9335.png
    265,1 KB · Görüntüleme: 92
  • IMG_9334.jpeg
    IMG_9334.jpeg
    94,1 KB · Görüntüleme: 95
  • IMG_9318.jpeg
    IMG_9318.jpeg
    156,6 KB · Görüntüleme: 92
  • IMG_9185.jpeg
    IMG_9185.jpeg
    227,3 KB · Görüntüleme: 96
Yeni bir kasa aldım montajını yaptım ekran kartı içinde dik konumda duruyor. Sistemi çalıştırınca ekran kartı aşırı ısınmaya başladı. Normalde harika bir hava akışı olduğu halde benim kart aşırı ısındı. Ekran kartı RTX 3090 normalde oyunlarda 65/70 zor görürken o kasanın içinde 90 gördü birkaç dakika içinde. Eski kasaya taktım kartta mı sorun var diye her şey normal çalıştı. Sonra kasayı bir çevirip ekran kartını dik konuma alıp test edince yine ısındı. Sorunum ekran kartı neden dik pozisyonda ısınıyor. Yeni aldığım kasa modeli en son resim normal benim eski kasa.

Segotep T1 Full-Tower​

Neden anakartı çevirerek kullanıyorsun?

Fanlar blower olmadığı için olabilir mi acaba? Eğer öyleyse gpu fanı kasanın önüne doğru üfler havayı, hava akışı kesilir. Ayrıca ekran kartını sizin gibi takanı da ilk defa görüyorum.
Kasa önünde ki fanlar içeri ve ekran kartı fanları karta doğru havayı çekiyor. Yani normalde buz gibi olması gerekir. Egzoz fanıda dışarı atıyordu. Hiç bir yanlışlık yok

İkinci fotoğraftaki fanlar ters konumlandırılmış. İki tarafta içeriye atıyor. Arka taraftaki fanları ters çevirirsen düzelecek gibi.
Edit:Yanlış görmüşüm.

Fanlar blower olmadığı için olabilir mi acaba? Eğer öyleyse gpu fanı kasanın önüne doğru üfler havayı, hava akışı kesilir. Ayrıca ekran kartını sizin gibi takanı da ilk defa görüyorum.
Kasa önünde ki fanlar içeri ve ekran kartı fanları karta doğru havayı çekiyor. Yani normalde buz gibi olması gerekir. Egzoz fanıda dışarı atıyordu.
İkinci fotoğraftaki fanlar ters konumlandırılmış. İki tarafta içeriye atıyor. Arka taraftaki fanları ters çevirirsen düzelecek gibi.
Edit:Yanlış görmüşüm.
onlar radyatöre bağlı egzoz fanı ve kasa dışına hava atıyor. Nasıl ters

Kasa önünde ki fanlar içeri ve ekran kartı fanları karta doğru havayı çekiyor. Yani normalde buz gibi olması gerekir. Egzoz fanıda dışarı atıyordu.

onlar radyatöre bağlı egzoz fanı ve kasa dışına hava atıyor. Nasıl ters
Benim hava akışı ile sorunum yok sorun o kart dik konumda çalışmıyor. Yani yeni aldığım kasada bağlandığı şekliyle

Aldığım kasa içi bu şekilde kart dik konumda bağlanıyor ana kart USB bağlantıları kasanın üst konumuna bağlanıyor

Dosya Ekleri

• IMG_9336.jpeg
    IMG_9336.jpeg
    271,7 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG_9337.jpeg
    IMG_9337.jpeg
    294,2 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Şöyle de bir durum var. Siz ekran kartını öyle yerleştirince hava akışı muhtemelen yavaşlıyor. Şöyle düşünün giren hava ekran kartına çarparak hızı kesiliyor. Egzoz fanları da hızı kesilen havayı tam verimde çekemiyor. Böyle olunca da ekran kartının olduğu bölgede sıcak hava yoğunluğu oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı