RTX 3090 FTW3 78 dereceye ulaşıyor

ghost0132

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, iki ay kadar önce PC topladim ama oyunlarda GPU sıcaklık değeri 78'i görüyor. Kasa oldukça geniş ve hava aliklari oldukça iyi. Nedenini bir türlü bulamadım.

ASUS ROG STRIX X670E-F anakart
AMD Ryzen 9 7900X işlemci
EVGA RTX 3090 FTW3
Kingston HyperX Fury 5600 MHz DDR5 RAM
İki tane Kingston Fury renegade PCI-e 4 SSD
FSP Hydro G 1000W Gold PSU.

Merhaba, iki ay kadar önce PC topladim ama oyunlarda GPU sıcaklık değeri 78'i görüyor. Kasa oldukça geniş ve hava aliklari oldukça iyi. Nedenini bir türlü bulamadım.

EVGA RTX 3090 FTW3
Normal sıcaklık değerleri bunlar, 3090 gibi bir kart için çok normal.

EVGA RTX 3090 FTW3
Hocam maalesef ki arkadaşlar haklı...

Sıcaklığın normal olduğu konusunda mi.
Evet hocam maalesef ki öyle sıfır Evga Ftw kutu açılımı ve test videosu izledim adamdaki kart da tam 78 derecede çalışıyor :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Siz bu durumda MSI afterburner indirip fan eğrisi ayarları yapabilirsiniz. Örneğin kartınız 78 derecede çalışmasın istiyorsanız ekran kartı fan eğrisini 70 derecede fanı 70 olarak ayarlayın böylelikle kart 70 derece olunca fanlar da 70 olur ya da sıcaklık 70 olunca fanlar 80 vs olsun. Fanlara acımayın 😃 bu konuda ciddiyim. Fan 100 de olsa acıma. Ses sorunun yoksa eğer ki çok rahatsız olmayacaksan kökle. Tabi yine de öncelikle kademe kademe sıcaklık düşürecek fan ayarları yapın. Örneğin fanı 60 yapın bakın kaç derce oluyor. Sizi tatmin edecek seviye kadar fanı artırın. Sonrasında fan eğrisi ayarı yapın. Fan eğrisi ayarı, ekran kartınızın ulaşacağı sıcaklığa göre fan hızlarınızın sizin önceden belirlediğiniz değerlerde fanlarinizin çalışmasıdır hocam. Hiçbirini yapamıyorsanız davut.pk instadan ulaşın bana yardımcı olurum

Problem ne şimdi anlamadım ben? 15 20 derece çalışmasını mı bekliyordun?
Adam nedeb 15-20 derece diye mi sormuş? Haklı olarak, ısı değerleri normal mi diye sormuş hata mı etmiş? Belki normal olmayacaktı belki kartında anormal bir durum olacaktı ve bizim sayemizde fark edecekti. Doğal olarak 78-80 derece adama fazla gelmiş ve sormuş. En azından şimdi içi rahat kullanacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı