RTX 3090 hâla alınır mı?

ayazerenyldrm

Zeptopat
Daha fazla  
3090 24 GB hâla alınır mı? Kararsız kaldım, bir taraf yeni nesil, guzel bir ekran karti al diyor, bir taraf 3090 en iyisi, bir de 24 GB daha iyisi bulamazsin falan filan, ne yapacağım bilmiyorum.

Millet halen RX 580/GTX 1060 alıyorken RTX 3090 almakta bir sıkıntı yok şahsen. Fiyat uygunsa alınır, özellikle VRAM'e gerek varsa kesinlikle alınır.

2.el alacaksan alınabilir 18K-20K arasına alınabiliyor 4070 Super'den biraz daha hızlı ve DLSS Frame Generation'un yeni modelide RTX 3000 serisine açılacak üstelik 24 GB VRAM'in olunca VRAM'i kafaya hiç takmama rahatlığı oluyor.

2.el alacaksan alınabilir 18K-20K arasına alınabiliyor 4070 Super'den biraz daha hızlı ve DLSS Frame Generation'un yeni modelide RTX 3000 serisine açılacak.

DLSS Frame Generation'un yeni modeli 3000 serisine nasıl açılacak? İlk defa sizden görüyorum. Hayır NVIDIA'nın RTX5000 serisini tanıttığı yayını da izlemiştim. Böyle bir şeye değinmemişlerdi.

Ucuz yollu yapay zeka snucusu yapmak için alınır 2 - 3 tanesini SLI layıp ama oyun için artık alınmaz çok güç tüketen bir kart 4070 Ti daha performanslı.

DLSS Frame Generation'un yeni modeli 3000 serisine nasıl açılacak? İlk defa sizden görüyorum. Hayır NVIDIA'nın RTX4000 serisini tanıttığı yayını da izlemiştim. Böyle bir şeye değinmemişlerdi.

Digital foundry NVIDIA ile yaptığı roportajda yeni DLSS Frame Generation modelinin tamamen tensor Core'larda çalıştığını ve bu sebepten dolayı RTX 3000 ve 2000 serisindede çalışıp çalışamayacağını NVIDIA'ya sordu, cevap optimize edebilirlerse çalışabileceği yönündeydi.
Hatta bununla ilgili hem Technopat'ta hem de başka yerli veya yabancı sitelerde makaleler çıktı.

Şimdi bunu görüpte ne var canım getireceğiz dememiş diyenler olabilir tabii ama RTX 4000 serisini hatırlarsanız direkt reddetmişlerdi burada optimize ederlerse getireceklerini söylüyorlar ve NVIDIA teknolojisini önceki serilere verebiliyorsa genelde vermeyi tercih ediyor DLSS 4 örneğinde olduğu gibi.

RTX 5000 serisi tanıtımında konuşulan şeyler bunlar, RTX 4000 değil.

Son düzenleme:
Digital foundry NVIDIA ile yaptığı roportajda yeni DLSS Frame Generation modelinin tamamen tensor Core'larda çalıştığını ve bu sebepten dolayı RTX 3000 ve 2000 serisindede çalışıp çalışamayacağını NVIDIA'ya sordu, cevap optimize edebilirlerse çalışabileceği yönündeydi.
Hatta bununla ilgili hem Technopat'ta hem de başka yerli veya yabancı sitelerde makaleler çıktı.

Bunu biliyorum ama kesin geleceği belli değil. Zaten gelecek olsaydı net bir açıklama yaparlardı. Kesin gelecek gibi konuşmussunuz. Ben hala getireceklerini düşünmüyorum. 20 ve 30 serisine fg gelirse RTX50 serisi nasıl satacak? Tek dayanakları Frame Gen zaten. 3060'ı olan adam 5060'a yükseltmiş gibi olur. Zamanında gelmeyecek demişlerdi şimdi niye böyle bir topa girsinler?

Bunu biliyorum ama kesin geleceği belli değil. Zaten gelecek olsaydı net bir açıklama yaparlardı. Kesin gelecek gibi konuşmussunuz. Ben hala getireceklerini düşünmüyorum. 20 ve 30 serisine fg gelirse RTX50 serisi nasıl satacak? Tek dayanakları Frame Gen zaten. 3060'ı olan adam 5060'a yükseltmiş gibi olur. Zamanında gelmeyecek demişlerdi şimdi niye böyle bir topa girsinler?

Frame gen 2X gelir gelirse. Yani şu an 40 serisinde olan hali. Multi frame gen (frame gen 4X) 50 serisine özel. Ayrıca 20 ve 30 serisindeki frame gen 2X muhtemelen 40 serisi kadar randımanlı olmayacaktır Tensor çekirdeklerinin daha zayıf olmasından mütevellit.

RTX 5000 serisinin satış noktası Frame Gen değil, multi Frame Gen. Ben getireceklerini düşünüyorum çünkü bu şekilde zaten RTX 2000 ve RTX 3000 sahipleri ya AMD Frame Gen'ya da loseless scaling kullanıyor. Fikrimce RTX 2000'e gelmez çünkü oradaki en güçlü kart bile 3060 Ti performansı veriyor. RTX 4000 serisini de etkilemeyecktir çünkü RTX 4000 serisinde Frame Gen dışında çok büyük bir çiğ performans artışı olmuştu. Tek sorun verecekleri Frame Gen'in kalitesi çünkü RTX 4000 serisindeki Frame Gen'in aynısını vermeleri biraz zor olacaktır malum tensor Core'lar daha eski.

Bu bir optimizasyon sorusu diyorlar hatta optimize edersek getiririzde demiyorlar birazcık geçiştirme cevabı gibiydi zaten fakat reddetmediler. Buraya link bırakamıyorum fakat. "digital foundry Inside DLSS 4"yazarsanız YouTube'da çıkacakdır izlemenizi öneririm.

Not: Gelecek olan multi Frame Gen değil normal Frame Gen ( X2 Frame Gen )

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı