Kartın sağlığından emin olabiliyorsan alınır bence. Sırf kas gücü bile epey iş görür, 24 gb vram az buz değil. Güçlü bir güç kaynağın varsa kullanılır niye olmasın. Ben ddr5 sistemde iş yapar diye düşünüyorum özellikle.
RTX 5000 serisinin satış noktası Frame Gen değil, multi Frame Gen. Ben getireceklerini düşünüyorum çünkü bu şekilde zaten RTX 2000 ve RTX 3000 sahipleri ya AMD Frame Gen'ya da loseless scaling kullanıyor. Fikrimce RTX 2000'e gelmez çünkü oradaki en güçlü kart bile 3060 Ti performansı veriyor. RTX 4000 serisini de etkilemeyecktir çünkü RTX 4000 serisinde Frame Gen dışında çok büyük bir çiğ performans artışı olmuştu. Tek sorun verecekleri Frame Gen'in kalitesi çünkü RTX 4000 serisindeki Frame Gen'in aynısını vermeleri biraz zor olacaktır malum tensor Core'lar daha eski.
Sen bir de Reddit yorumlarına bak. 3080'im var fg gelirse 5000 serisine geçmem demiş adam. Şahsen 3050 harici herhangi bir RTX3000 serisi karta 2X fg gelirse 5000 serisine geçmez. Multi fg olması bir şeyi ifade etmiyor. Sonuç olarak multi fg native çözünürlükten ve 2X Fg'den daha kötü gecikmeye sahip. Zaten AAA oyunlarda kimse 250 FPS almak için 5000 serisine geçmez. Çünkü sahte FPS.
40 FPS aldığı oyunu 2X fg ile 70-80 FPS yapıyorsa yeterlidir. Gerçek kareler olsaydı kesinlikle geçilirdi. Sahte 70 FPS yerine sahte 200 FPS'yi kimse sallamaz. AAA oyunlarda 60 FPS üstü yetiyor. Çünkü kimse ekstra para ödemek istemiyor. Native FPS olmadıktan sonra geçmekle uğraşmaz kimse.
Açıkçası Reddit kullanmıyorum fakat insanlar zaten genelde 4-5 jenerasyonda bir ekran kartı satın alıyor 3080'in halen açamadığı hiçbir oyun yokken neden RTX 5000 serisine geçsinki?
RTX 2000'e gelemeyeceğini düşünmemin sebebi de aslında 3050 gibi kartların varlığı çünkü 3050 veya 3060 gibi kartlarda bile nasıl çalışacağı belli değilken RTX 2060'a falan bunu getirmek biraz imkansız gibi geliyor ki videoya baktıysanız o muhabbetin olduğu segmentin başlığında RTX 2000 ve RTX 3000 de çalışabilir mi? Değil RTX 3000 de çalışabilir mi? Şeklinde atılmış. Ve hiç RTX 2000 serisinin lafı geçmiyor.
Sahte kare muhabbetindede düşüncem şu yönde eğer ki başlangıç FPS sabit 60 kare ise X3 de bir sıkıntı yaşamazsınız X4 de dikkat ederseniz artifact görürsünüz fakat tabii ki de bu şimdiye kadar gördüğüm testlerdeydi ve bu X4 modları da genelde insanlar sürücüden açıyordu oyun yapımcısının oyununa kendisinin implemente ettiği senaryoları görmeden çok da bir şey diyemeyeceğim.
3060 ve üstü ekran kartı olanlar 5000 serisine geçmez. 3050 çok zayıf ancak onlar geçebilir. 3060 hala çoğu oyunu gerekli ayarlar ile 40 FPS üstü oynatıyor. Fg gelirse 60 FPS üstü alamayacağı oyun olmaz. Haliyle 5000 serisine geçmek yerine 6000 serisini bekler insanlar. NVIDIA bunu düşünemeyecek bir şirket değil. Kendi topuğuna sıkmak gibi olur. Optimizasyona ve testlere bağlı diyerek ortaya laf atmışlar. Bunun devamının geleceğini sanmıyorum.
6000 serisi çıktığında getirirlerse bak o zaman olabilir. Çünkü 6000 serisi çıktığında 3000 serisi bayağı bir eskimiş olacak. 5000 serisi varken getireceklerini düşünmüyorum. En iyi ihtimal 6000 serisinin çıkmasına yakın getirebilirler. Ben yine de getireceklerini düşünmesemde hem en az zararla çıkarlar hem de kullanıcıların gözlerini boyarlar. Bakın biz teknolojileri sizden esirgemiyoruz vs. en mantıklı senaryo bu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.