RTX 3090 i5 13400F sistem alınır mı?

Bütçe
Max 45000 taksit ile 7500 (6 taksit)
4070 3090'ı geçiyor mu? Hocam şaşırdın mı sen, tamam sistem çok iyi değil ama 3090 ıda 4070'e karşı ezmezsin
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyun performansinda FG ile az da olsa geciyor. Diger isleri bilmiyorum.

Şimdi o RTX 3090'ın vasat 350W devasa güç tüketimi bir dezavantaj, yeni nesil DLSS 3.5 ve DLSS kare oluşturmaya sahip olmaması dezavantaj, UHD oyunlar için kötü UHD performansı, demek ki VRAM tek başına yeterli değilmiş. O kartın o kadar VRAM'i var ama UHD cortluyor. 4070 Ti sistem bu fiyata toplanabilir, ya da 7900 XT madem VRAM önemli. 4070 Ti, 3090'dan daha güçlü kesinlikle. 12 GB VRAM, QHD için yeterli. Eğer kullandığınız uygulamalar için VRAM çok önemliyse 3090 olabilir, eğer o render falansa 7900 XT'e göre düşük performans veriyorsa ve 4070 Ti'nin 12 GB VRAM'i yetmiyorsa. Ama yine de önermem.

4070 Ti sistem toplamayı denedim;

46704 TL. Eğer aşılamayacaksa, sıvı soğutma iptal ederim ve anakartı daha düşük b chipsete çekerim.

Bir problem var; kasa seçimlerinden anlamıyorum. Ekran kartı uzunluğu, desteği ve sıvı soğutma desteğini araştırın, ve kasayı sevdiyseniz alabilirsiniz. Ve attığım RAM pek iyi değil ama böyle tutmayı denedim.
Dostum vram e önem veriyorum dlss benim için önemsiz öyle çok oyun oynamayacagimi söyledim attığın psu çöp MSI/gigabayte galax soğutmasından daha üstün ve Intel tercihim

Anladim. Ancak 50K cok yuksek bir fiyat. 3090'i 2. el almanizi oneririm.
Tüm parçalar orta-ust seviye 2. El tercihim değil fırınlama çok var

Dostum VRAM'e önem veriyorum DLSS benim için önemsiz öyle çok oyun oynamayacagimi söyledim attığın PSU çöp MSI/gigabayte Galax soğutmasından daha üstün ve Intel tercihim.

Tüm parçalar orta-ust seviye 2. el tercihim değil fırınlama çok var.

Hayır, attığım PSU çöp değil. Önce araştır gel kardeşim. Intel tercih edeceksen DDR4 kullanmaya hazır ol. MSI, Gigabyte ise modele göre değişir. MSI'ın üst seviye modeli o ve ekran kartı model farkı var. Karşılaştırmak böyle doğru değil. Attığım Galax da kötü değil.

Bu arada o VRAM öyle diye 4070 Ti'den üstün sanma 3090'ı. Muhtemelen render olarak da 4070 Ti daha üstün, her şey VRAM değil. Tamam, sen 3 yıla yakın kartını ve DDR4, giriş seviye i5 12400F'e benzeyen i5 13400F o sistemi al.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı