RTX 3090 sistemde Cyberpunk 2077 30 FPS'e sabitlendi

İşletim sistemi
Windows 10

Syroxes

Hectopat
Daha fazla  
RAM
20GB
Ekran kartı
NVIDIA 3090
Anakart
MSI Z170A Gaming M3
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i7-6700K CPU @ 4.00GHz 4.01 GHz
Cyberpunk oynarken hangi ayarı yaparsam yapayım FPS'im 30-40 arası kalıyor. Düşük-RTX Ultra fark etmez şekilde aynı FPS'i alıyorum V-Sync açık kapalı fark etmiyor pencereli modda oynuyorum, GeForce Experience çözmedi. Herhangi bir antivirüs programı kullanmıyorum 3060'ım varken bile 20-40 arası bir şeydi FPS.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci 6700k mı emin misin? Hangi frekansta çalışıyor ve RAM'lerin hızı nedir?

Ben çekirdeği daha güçsüz R5 1500X'e bile 50-60 kare çizdiriyordum garip.

Evet i7 6700K işlemci sıvı soğutmalı o yüzden ısınma sorunu olacağınıda düşünmüyorum.
Frekansı veya hızı bilmiyorum.

Evet i7 6700K işlemci sıvı soğutmalı o yüzden ısınma sorunu olacağınıda düşünmüyorum.
Frekansı veya hızı bilmiyorum.
Biraz voltaj arttırarak ve çarpan hızını da yükselterek test yapın. İnternette bazı rehberler bulunmakta. İşlemci %88'e ulaşmış. İşlemci inanılmaz derecede yüksek kullanılıyor, bir nevi limitine ulaşmış. OC muhtemelen yaranıza merhem olacaktır.

Hangi sorunu? Cyberpunk diyorsan o TAA 2020'deki ilk sürümde Ryzen işlemcilerde sanal çekirdekleri açmadığından ötürü bir sorun çıkıyordu. Ocak 2021'den beri öyle bir sorun yok.

Farklı bir sorun olsa tüm oyunlarda düşük olmaz mıydı performansın? 30 FPS sabit ve 1 FPS bile yukarı çıkmıyorsa oyun dosyalarından, ayarlardan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.

Sanmam 3060 ile oynarken bu bir anda oldu ve bir daha düzelmedi.

DSR ile çözünürlük çarpanını 4K ya alıp bir bakın.

Yaptım ancak bir işe yaramadı.

Ray Tracing'i tamamen kapat bir de öyle dene. Işın izleme işlemci gücünü de sömürür.

Kapatınca 55 FPS oldu.

Biraz voltaj arttırarak ve çarpan hızını da yükselterek test yapın. İnternette bazı rehberler bulunmakta. İşlemci %88'e ulaşmış. İşlemci inanılmaz derecede yüksek kullanılıyor, bir nevi limitine ulaşmış. OC muhtemelen yaranıza merhem olacaktır.

Ekran kartının OC olduğunu sanmam bir sorun olur mu?

Işın izlemeyi kapat tekrar bak ya da ekran görüntüsü at. Zor değil.
Kapatınca 55 FPS oldu.

Kapatınca 55 FPS oldu.

Gördüğün gibi FPS yükseldi şimdi sorabilirsin "bu RT performansı kart ile alakalı değil mi?" diye şöyle açıklayayım ışın izleme performansı işlemcinin çekirdek gücü ve sayısına da bağlıdır. 6700K ile ışın izleme performansın düşük olacaktır, yükseltmeden açmanı önermem.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı