RTX 3090 ve 10850K için ROG Strix 1000W PSU yeterli olur mu?

• Konuyu başlatan Fenol
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 1.419
750Watt PSU yeterli olacaktır. Sadece PSU'nun Watt'ı arttıkça %5-6 kadar daha fazla verim kazanacaksınız bu da uzun vadede faturanızı düşürecektir. Aradaki fiyat farkına uzun vadede değer mi hesaplamak lazım. Bu sebebe dayanarak 1000 Watt da alabilirsiniz fakat ben olsam 750 Watt alıp en kalitelisini alırdım. Paranız Watt'ta değil sertifikalara gitsin.

Son düzenleme:
750Watt PSU yeterli olacaktır. Sadece PSU'nun Watt'ı arttıkça %5-6 kadar daha fazla verim kazanacaksınız, aradaki fiyat farkına uzun vadede değer mi hesaplamak lazım. Bu sebebe dayanarak 1000 Watt da alabilirsiniz.
Doğru. Ben internette çok çeşitli PSU Watt Calculator ile hesaplamalar yaptım. Hemen hepsi 10900k + 3090 için bile 750W’ın yeterli olacağını söylüyordu. Ama güvenlik sebebiyle bir tık üstünü almakta fayda vardır diye bilirim ben. O yüzden 850W seçtim.

Doğru. Ben internette çok çeşitli PSU Watt calculator ile hesaplamalar yaptım. Hemen hepsi 10900k + 3090 için bile 750Win yeterli olacağını söylüyordu. Ama güvenlik sebebiyle bir tık üstünü almakta fayda vardır diyebilirim ben. O yüzden 850W seçtim.

Genelde bunu yazınca insanlar forum fark etmeksizin aç gibi saldırıp hakaret ediyor, 750 Watt yetmez ya da Watt'la verimin ne alakası var gibi sebeplerden dolayı. Sabah sabah biraz tartışıp stres atmak için yazmıştım bunu ilk kez onaylayan gördüm... Üzüldüm gerçekten bilgili olmanıza. İyi günler size 😓.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı