Merhaba, konu nereden nereye gelmiş arkadaşlar, en son üretim yeni nesil kartlar ile biraz daha geriden gelen GDDR6 teknolojisi kullanan bir kart sadece RAM gücü yüksek olduğu için mi daha iyi deniyor?
Daha az bilgisi olan, son kullanıcı olarak bilgisayar kullanan arkadaşları da düşünür isek o zaman bu adamlar neden RTX3090 üzerine yeni kartlar üretiyor bunu başka bir başlık altından konuşmak lazım.
Sadece oyun amaçlı kullanılan kartların verdiği performans sadece GPU gücüne bağlı olarak değerlendirmek çok mantıklı değil, bir takım performans yazılımları da belli markalara hizmet ediyor, hele Online oyun oynuyorsak bu devirde halen evler de bakır kablodan 80-100Mbps internet hizmetleri veriliyor çoğu yerde, bunlarda etken oyuna FPS vs. için, bir de böyle düşünelim madem, bu işin sonu yok yok, birçok değişken var, CPU gücü nesili, gen 5 M.2 SSD okuma yazma oranları 10.000mb/s hızları geçti, DDR5 RAM'ler 8000MHz üzeri oranlara geldi, mesele çok uzun.
Teknik servisle uğraşan programcılık eğitimi almış Microsoft tarafında uzman birisiyim, 20 seneden fazladır sektör içindeyim, elimden yüzlerce sistem geçti, halen 2015 üretimi bilgisayarına yeni nesil ekran kartı takmak isteyen insanları görüyorum.
Sözün özü yeni nesil oyun amaçlı alınan ekran kartı en az 2 nesil öncesi Teknoloji'ye nazaran daha iyi sonuçlar verecektir, tabii yeni nesil donanımla desteklenerek, 8.nesil Intel bir işlemci ve DDR4 2600MHz RAM'ler ile RTX5xxx serisi kart kullanmaya çalışırsak alınacak sonuç ile yeni nesil işlemci M.2 SSD ve RAM'ler ile alınacak sonuçlar çok farklı olacaktır, şu an sarı site de 23000 TL fiyatı olan EVGA RTX3090 bir kart gördüm 24 GB RAM gücü yüzünden ısrarla yüksek fiyata satılıyor, bu kartı alıp RTX5xxx serisi kart almamak çok mantıksız ben konuyu bu şekilde özetlemiş olayım.