RTX 4050 laptop satıp ASUS ROG Ally X geçmek mantıklı mı?

mahmut5568

Femtopat
Daha fazla  
ASUS TUF A15 RTX 4050 Ryzen 7 7735HS laptopum var. Mobil cihaz olan ASUS ROG Ally X geçmek istiyorum. Ana bilgisayar olarak ne kadar götürür? Daha sonrasında e GPU eklemeyi düşünüyorum, yapmalı mıyım? ASUS ROG Ally X alternatifi cihazlar önerir misiniz? Yoksa ally X iyi midir?

Her seyden once sizi el konsoluna bu kadar ilgi duymaniza ve arzulamaniza neden olan sey nedir sorabilir miyim?

Mumkunse bu laptopta sabit kalmanizi oneririm. Ayrica laptoplarinda bir nevi "mobil" olarak siniflandirabiliriz. Zira iclerinde kullanilmis ozellikle GPU vb. donanimlar minimalize edilerek ekleniyor. Yani laptopunuzdaki GPU'nun tam adi RTX 4050 Mobile oluyor. Kisaca anlatmak gerekirse masaustu bilgisayarlardaki RTX 4050 kartindan asagi yukari tahminen %20 civari falan daha dusuk bir performans veriyor desek yeridir herhalde.

Ote yandan bir ROG Ally X asla sizin su anki bur RTX 4050'li laptopunuz kadar guclu olamayacaktir.

Unutmadan: Bir E-GPU dusundugunuzden cok cok daha pahali bir seydir. Zamaninda ben de E-GPU'lara ilgi duyup arastirmistim; GPU + GPU dock vesaire derken fiyat GPU'nun 2-3 katina kadar rahat bir sekilde cikiyor. Yani anlayacaginiz hic de ekonomik degil. Ustelik bu E-GPU'yu bir USB turu kablo ile cihaza baglamaniz gerekecek buyuk ihtimal. Bunun sebep olabilecegi olasi bir performans dususunu anlatmaya gerek yok bence. USB ile baglamaktansa direkt anakart uzerinden bagli olmasi her acidan cok daha avantajli.

Kisacasi mumkunse laptopta kalin. Kesinlikle el konsoluna gecmeniz sart ise, ROG Ally X alabilirsiniz. Kendi sinifinda oldukca tanindik ve iddiali bir el konsolu kendisi de. Alternatif dusunuyorsaniz SteamDeck'e de bakabilirsiniz.

El konsolundan ya da bilgisayarindan ana sistem olmaz hocam. Laptop un- pc nin konforunu ve performansini alamazsiniz. Ustune performans basina cok daha fazla para odersiniz. Harici ekran karti baglasaniz yukardaki arkadasin da dedigi gibi hem cok maaliyetli olur hem de konsolun ana hedefi olan mobilite ve yer kaplamama olayi ortadan kalkar. El konsolunun ya da bilgisayarinin uretim amaci ucakta,seyahatta, disarda kullanilmasi. Onun disinda sabit kapali bir yerde kullanmak bana gore anlamsiz. Ufacik ekran, eli yoran agirlik, dusuk performans. El konsolu illa istiyorsaniz da Pc nin, ev konsolunun ya da laptop un yanina yardimci ekipman olarak olabilir benim onerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı